ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πλατεία στα προσφυγικά Αγριάς ετοιμάζεται από τον Δήμο Βόλου

νέα-πλατεία-στα-προσφυγικά-αγριάς-ετο-95678

Νέα πλατεία στην περιοχή των προσφυγικών Αγριάς, προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου, με πρόταση που κατατέθηκε στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα και μελέτη που εγκρίθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για τη δεύτερη νέα πλατεία που προγραμματίζεται στη δημοτική ενότητα Αγριάς. Αντίστοιχη πρόταση έχει υποβληθεί και για την περίπτωση προς το Σουτραλί.

Η νέα πλατεία θα είναι προσβάσιμη μέσα από πεζοδρόμους που καταλήγουν στην οδό Ματσάγγου, έχει πρόσωπο και πρόσβαση στην οδό Ρήγα Φεραίου και πρόσωπο στην οδό Δημοκρατίας.

Η επιφάνεια της πλατείας καταλαμβάνει εμβαδό 1.365,56, δύο πεζόδρομους εμβαδού 127,82μ2, και 221,84μ2 αντίστοιχα. Το συνολικό εμβαδόν της διαμορφωμένης πλατείας είναι 1.715,22μ2. Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή προσφυγικών Αγριάς. Στόχος της αρχιτεκτονικής πρότασης είναι να εξασφαλίσει μία «ανάσα» στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, να δημιουργήσει ένα χώρο ανάπαυσης, επιτρέποντας την ελεύθερη επιλογή κινήσεων, και την ανάμειξη των χρήσεων.

Η πρόταση προβλέπει την κατασκευή κεντρικού χώρου πρασίνου με βραχόκηπο,

δημιουργία παιδικής χαράς, και πρόσβαση για ΑμεΑ. Ανάμεσα στις ζώνες ελεύθερης κίνησης και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, γραμμικές ή διάτρητες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η διαμόρφωση της πλατείας στόχος είναι να συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας. Στο πλαίσιο αυτό θα χρησιμοποιηθούν «ψυχρά» υλικά, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα κορυφής με led στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ θα γίνουν και φυτεύσεις.

Εντός της πλατείας θα διαμορφωθεί παιδική χαρά, με διακριτούς χώρους για δύο ηλικιακές ομάδες (νηπίων και παιδιών) και δύο ζώνες όδευσης για κάθε χώρο παιδικής χαράς. Κάθε τμήμα της παιδικής χαράς θα έχει όργανα παιχνιδιού, ενώ επιπλέον προβλέπεται η εγκατάσταση μιας ξύλινης πέργκολας, ενός γραμμικού καθιστικού για τους συνοδούς, μιας βρύσης για κάθε χώρο παιδικής χαράς, θα τοποθετηθούν καλάθια απορριμμάτων και πινακίδες εισόδους κοινού στην περίφραξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου