ΤΟΠΙΚΑ

«Είμαστε σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις»

είμαστε-σε-ετοιμότητα-για-κινητοποι-956678

Δηλώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι Ζαγοράς και Πουρίου μετά από σύσκεψη

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς και Πουρίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο για θέματα που αφορούν την ζημιά στην παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες, το υψηλό κόστος παραγωγής και τα μεγάλα προβλήματα με τους αγροτικούς δρόμους και το απαξιωμένο σύστημα άρδευσης.

Στην συγκέντρωση τονίστηκε από όσους παραβρέθηκαν ότι υπάρχει κατά τόπους μεγάλη ζημιά, χωράφια άδεια από καρπό λόγω των πολλών βροχοπτώσεων στην ανθοφορία και κατά περιοχές έντονο φουζικλάδιο εξαιτίας των απότομων αλλαγών του καιρού.

Στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Σέχας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου, τόνισε πως πρέπει να αποζημιωθούν για την ζημιά και να μειωθεί το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, ενώ ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, κάλεσε τους αγρότες να είναι σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις. Τόνισε επίσης ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι χρόνια, πως όλες οι κυβερνήσεις ήταν απέναντι τους και οι κατακτήσεις που είχαν στο παρελθόν μικρότερες και μεγαλύτερες ήταν από τους αγώνες.

Οι δύο αγροτικοί σύλλογοι διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση σε φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές καθώς και κατάργηση του Φ.Π.Α. στα μέσα και εφόδια, πλαφόν στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα κ.α..

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου