ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει μορφή το κέντρο του Βόλου

αλλάζει-μορφή-το-κέντρο-του-βόλου-956515

«Λίγο ακόμη υπομονή και μόλις επιστρέψετε από διακοπές θα ψάχνεστε αν ήρθατε στον Βόλο ή σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», είπε ο κ. Μπέος

Αρχές Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα στο κέντρο του Βόλου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος ζητώντας από τους δημότες να κάνουν υπομονή. «Λίγη ακόμη υπομονή. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ταλαιπωρία, αλλά όλοι βλέπουμε ότι η πόλη αλλάζει», είπε ο κ. Μπέος για τις εν εξελίξει εργασίες τόσο σε επίπεδο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης όσο και σε επίπεδο ανακατασκευής των πεζοδρομίων.

«Μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές θα ψάχνεστε αν είστε στον Βόλο ή σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και στο έργο ολικής αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα που θα ακολουθήσει, όπως και στο έργο των διαγραμμίσεων.

Ηδη το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης για περισσότερο και πηγαίο νερό, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Τα συνεργεία εργάζονται στο «μέτωπο» της Δημητριάδος και τον άλλο μήνα μπαίνουν στην Ιάσονος. «Οδεύουμε προς την Αργοναυτών και ταυτόχρονα εξελίσσονται και τα πεζοδρόμια. Είμαστε εντός προγράμματος», σχολίασε ο κ. Μπέος.

Για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης υπολείπονται λιγότερα από 30 χλμ από το σύνολο των 130 χλμ δικτύου τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί έως και το τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Μέσα στο καλοκαίρι, τα συνεργεία θα μπουν στην Τάκη Οικονομάκη και την εμπορική αγορά.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο της ΔΕΥΑΜΒ, θα γίνει νέα ασφαλτόστρωση και διαγραμμίσεις στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σημειώνεται ότι παράλληλα «τρέχουν» οι εργασίες για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην Κ. Καρτάλη στο τμήμα της από Δημητριάδος έως και Αργοναυτών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τέλος του μήνα. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες και για τη μετατροπή της οδού Ερμού (από Φιλελλήνων έως Γαμβέτα) και της οδού Γαμβέτα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου