ΤΟΠΙΚΑ

Απολύτως ομαλά η διεξαγωγή των Πανελλαδικών – Πρεμιέρα με S.O.S. θέμα στα ΓΕΛ

απολύτως-ομαλά-η-διεξαγωγή-των-πανελλ-955667

Υψηλή η συμμετοχή των υποψηφίων στην πρώτη ημέρα των εξετάσεων και χαμόγελα

Μία ομιλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία θα αναφέρονται φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η νέα γενιά μπορεί να συμβάλει έμπρακτα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων, κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, στο πλαίσιο της εξέτασης του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Η πρεμιέρα των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΓΕΛ έγινε απολύτως ομαλά στο σύνολο των 22 εξεταστικών κέντρων της Μαγνησίας, ενώ το θέμα χαρακτηρίστηκε από τους εξεταζόμενους ως ένα από τα «S.O.S.» πάνω στα οποία είχαν προετοιμαστεί και κατάφεραν να αποδώσουν.

Οι κ.κ. Θ. Θεοδωρίδης, Δ. Αποστολάκης και Γ. Χαρλας

Τα θέματα παραλήφθηκαν μέσω του ΣΑΜ (Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης) στις 8:31, σύμφωνα με τον πρόεδρο της λυκειακής επιτροπής εξετάσεων του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Δημήτρη Αποστολάκη και αφού ελέγχθηκαν και φωτοτυπήθηκαν, διανεμήθηκαν στους υποψηφίους. Στις 9:05 το πρωί είχε ξεκινήσει η διαδικασία σε όλα τα εξεταστικά κέντρα του νομού και στις 12:05 έληξε η διάρκεια των εξετάσεων. «Τα πάντα κύλησαν ομαλά. Δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Οι εξετάσεις είναι θωρακισμένες», σημείωσε ο κ. Αποστολάκης.

Στο 93,78% η συμμετοχή

Η συμμετοχή κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών για τα ΓΕΛ ήταν υψηλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το μέλος της επιτροπής εξετάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, από το σύνολο των 1.367 υποψηφίων στις εξετάσεις έλαβαν μέρος οι 1.282 υποψήφιοι και 85 απουσίασαν με το ποσοστό της συμμετοχής να ανέρχεται στο 93,78%. «Η πρεμιέρα ήταν άψογη, χωρίς απρόοπτα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης.

Στα S.O.S. το θέμα της έκθεσης

«Ολος ο μηχανισμός δούλεψε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα», είπε εξάλλου από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής εξετάσεων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Γιώργος Χάρλας.

Ο ίδιος σχολίασε ότι το θέμα της έκθεσης ήταν βατό και ότι οι υποψήφιοι ήταν προετοιμασμένοι για να αποδώσουν στον μέγιστο βαθμό.

Με χαμόγελα έβγαιναν από τις αίθουσες εξέτασης και οι υποψήφιοι. «Τα θέματα ήταν εύκολα, όπως στις ενδοσχολικές εξετάσεις. Το θέμα της έκθεσης ήταν στα S.O.S., είχαμε προετοιμαστεί και ήταν θεωρητικά εύκολο», σχολίασε ο υποψήφιος Κωνσταντίνος Σιουμουρέκης.

Κωνσταντίνος Σιουμουρέκης
Τα θέματα ήταν εύκολα, όπως στις ενδοσχολικές εξετάσεις. Το θέμα της έκθεσης ήταν στα S.O.S., είχαμε προετοιμαστεί και ήταν θεωρητικά εύκολο

«Το θέμα ήταν στην επικαιρότητα, ήταν εύκολο, φυσικά όμως είχε και απαιτήσεις», σχολίασε εξάλλου η υποψήφια Φιλίτσα Γκούρη.

Φιλίτσα Γκούρη
Το θέμα ήταν στην επικαιρότητα, ήταν εύκολο, φυσικά όμως είχε και απαιτήσεις

Υποψήφιοι με τα κινητά

Παρά τις αυστηρές συστάσεις, πολλοί υποψήφιοι προσήλθαν με τα κινητά τους τηλέφωνα στα εξεταστικά κέντρα. Αναγκάστηκαν να τα παραδώσουν στον διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Βόλου, ο οποίος τα είχε στο γραφείο των καθηγητών και όσοι ολοκλήρωναν τις εξετάσεις τους πήγαιναν να τα πάρουν πίσω. Σημειώνεται ότι η είσοδος στις αίθουσες εξέτασης με κινητό ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή, ακόμη και εκτός λειτουργίας, επισείει μηδενισμό του γραπτού.

Οι υποψήφιοι δεν συμμορφώθηκαν στο σύνολό τους και προσήλθαν στο εξεταστικό με κινητά

Γονείς στα κάγκελα

Εξω από τα σχολικά προαύλια βρέθηκαν και χθες γονείς υποψηφίων που αγωνιούσαν για τα παιδιά τους που περνούν από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, διεκδικώντας εισιτήριο εισόδου στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ορθιοι έξω από τα σχολικά προαύλια περίμεναν να δουν τα παιδιά τους να βγαίνουν και να τους ρωτήσουν πώς απέδωσαν, γνωρίζοντας την αγωνία τους.

Γονείς βρέθηκαν έξω από τα σχολικά προαύλια

Το πρόγραμμα

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των πανελλαδικών έχει ως εξής:

Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ

-Τρίτη 6/6/2023: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, Ο.Π. Σπουδών Υγείας

-Πέμπτη 8/6/2023: Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

-Δευτέρα 12/6/2023: Ιστορία, Φυσική, Οικονομία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ

-Σάββατο 3/6/2023: Μαθηματικά (Άλγεβρα)

-Τετάρτη 7/6/2023: Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

-Παρασκευή 9/6/2023: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

-Σάββατο 10/6/2023: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών

-Τρίτη 13/6/2023: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές

-Πέμπτη 15/6/2023: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα

-Παρασκευή 16/6/2023: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου