ΤΟΠΙΚΑ

Αναχωρούν γεμάτα τα εκδρομικά για το τριήμερο

αναχωρούν-γεμάτα-τα-εκδρομικά-για-το-τ-955261

Αυξημένη είναι η κίνηση που καταγράφεται στα τουριστικά γραφεία του Βόλου

Ως κορυφαίο τριήμερο για τον εσωτερικό τουρισμό περιγράφεται από τους επαγγελματίες του τουρισμού το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος με τη μετακίνηση των εκδρομέων να διαφαίνεται ως η μεγαλύτερη για το τρέχον έτος.

Ρεπορτάζ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με το καλοκαίρι να κάνει και επίσημα την είσοδό του και να συμπίπτει με το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, οι Βολιώτες βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία για απόδραση τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Οι οργανωμένες εκδρομές των τουριστικών γραφείων σημειώνουν πληρότητες που αγγίζουν το 100% μέρες πριν την έναρξη του τριημέρου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου VIS Travel Νίκος Βισβίκης αναφέρει ότι σε επίπεδο Μαγνησίας παρατηρεί μία θετική και ταυτόχρονα επιθετική ορμή από αρκετούς για ταξίδια.

Νίκος Βισβίκης: Κορυφαίο τριήμερο όσον αφορά τον εξερχόμενο εσωτερικό τουρισμό

«Τα πακέτα εκδρομών που ξεκινούν από Βόλο προς διάφορους προορισμούς της Ελλάδας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι, ήδη, γεμάτα. Πολλοί, δηλαδή, από εκείνους που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να δηλώσουν συμμετοχή δεν θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν. Καταλύματα και θέσεις λεωφορείων είναι πλήρη για τις εκδρομές», αναφέρει ο κ. Βισβίκης και προσθέτει ότι από το Πάσχα και μετά παρουσιάζεται μία ανοδική εξέλιξη στην έξοδο των Βολιωτών στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι το κορυφαίο τριήμερο όσον αφορά τον εξερχόμενο εσωτερικό τουρισμό. Μπορεί λόγω χρονικού περιορισμού να μην ενδείκνυται το εξωτερικό, ωστόσο, οι προορισμοί της Ελλάδας θα είναι κατά το πλείστον γεμάτοι», τονίζει ο κ. Βισβίκης.

Όπως ανέφερε, οι περισσότεροι επιλέγουν για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος εκδρομές σε παραθαλάσσιες περιοχές, μιας και μπαίνει και ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο γενικός γραμματέας του σωματείου τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Μαγνησίας, Θανάσης Σιμώτας.

Θανάσης Σιμώτας: Η ζήτηση για το τριήμερο περιλαμβάνει κυρίως παραθαλάσσιους προορισμούς

Όπως τονίζει και εκείνος οι Βολιώτες επέλεξαν είτε μέσω εκδρομών είτε ατομικά παραθαλάσσιους προορισμούς που «φτάνονται» σχετικά εύκολα, ενώ τόνισε πως πολλοί είναι, βέβαια, και εκείνοι που θα επιλέξουν κοντινούς προορισμούς των Βαλκανίων για την απόδρασή τους.

«Υπάρχουν πολλές εκδρομές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και οι Βολιώτες τις επιλέγουν και με το παραπάνω. Είναι πολύ θετικό που, μετά την περίοδο της πανδημίας και των περιορισμών, έχει ανέβει και πάλι η ζήτηση για ομαδικές οργανωμένες εκδρομές. Από Μάρτιο διαμηνύεται μία πολύ θετική χρονιά για τις οργανωμένες εκδρομές των τουριστικών γραφείων» επισημαίνει ο κ. Σιμώτας.

Εκείνο που τονίστηκε και από τους δύο είναι ότι οι συνέπειες του κορονοϊού έχουν αφεθεί και επίσημα πίσω με τους ρυθμούς της εκδρομής να επιστρέφουν στα κανονικά, αν όχι σε πιο υψηλά επίπεδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου