ΤΟΠΙΚΑ

Οικογενειακό δράμα με οικογένεια που κινδυνεύει να μείνει άστεγη

οικογενειακό-δράμα-με-οικογένεια-που-954625

Στον δρόμο θα βρεθούν μητέρα και γιος με σοβαρά προβλήματα υγείας, μετά από κατάσχεση – Η έκκληση του «Εσταυρωμένου» για βοήθεια

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν μία μητέρα και ο γιός της, διότι η τράπεζα κατέσχεσε για χρέη το ιδιόκτητο σπίτι τους και από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να υλοποιηθεί η απόφαση, βάση της οποίας θα «ξεσπιτωθούν.

Η μητέρα είναι 72 χρόνων και ο γιός της 50 ετών. Και οι δύο τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν είναι σε θέση να εργαστούν. Το σπίτι που διέμεναν ήταν το μοναδικό τους αποκούμπι. Από ώρα σε ώρα όμως κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, αφού η τράπεζα ενημέρωσε ότι το ιδιόκτητο διαμέρισμά τους στο κέντρο του Βόλου κατασχέθηκε και οσονούπω θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Το οικογενειακό δράμα δημοσιοποίησε με ανάρτησή του ο επικεφαλής της δομής «Εσταυρωμένο» π. Θεόδωρος Μπατάκας, κάνοντας έκκληση στους Βολιώτες να συνδράμουν, ώστε να βρεθεί μία στέγη για τους δύο συμπολίτες.

Τα μηδενικά τους σχεδόν έσοδα, οι ασθένειες, η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους οδήγησαν στην δεινή κατάσταση να αναζητούν απεγνωσμένα ένα κατάλυμα για να στεγαστούν.

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “Εσταυρωμένος”, δια των κοινωνικών του δομών, αλλά και ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Βόλου, δια του Φιλόπτωχου και του «Δος ημιν σήμερον», είναι οι μόνοι που τους στηρίζουν, οικονομικά, ψυχολογικά και υλικά, μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς, τώρα που πλησιάζει η έξωση δυσκολεύουν τα πράγματα και η φιλοξενία από γνωστούς και συγγενείς είναι αδύνατη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «Εσταυρωμένος» απευθύνει έκκληση σε όποιον επιθυμεί και μπορεί να τους φιλοξενήσει σ’ ένα μικρό διαμέρισμα ή δωμάτιο, έστω και υπόγειο,., όπως αναφέρει ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, καλώντας όποιον μπορεί να συνδράμει να επικοινωνήσει με τον π. Θεόδωρο: στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου (τηλ. 2421025409 ) ή και στον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ»: Κ. Καρτάλη 152, τηλ 2421030054 ή στο E-MAIL: oestauromenoς@gmail.com.

Σημειώνεται πως από το 2009 μέχρι σήμερα «Ο Εσταυρωμένος» λειτουργεί έχει προσφέρει πάνω από 20.000 διανυκτερεύσεις στους ξενώνες που διαθέτει και σε ξενοδοχεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα προσφέρει σε άστεγους τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, είδη προσωπικής ανάγκης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δίνεται και χρηματικό βοήθημα. Αρωγός στην προσπάθειά του είναι οι εθελοντές. Πολλοί από τους άστεγους σιτίζονται από συσσίτια της εκκλησίας και από το Κέντρο Σίτισης Απόρων «Δος Ημίν Σήμερον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου