ΤΟΠΙΚΑ

Ελπίδες γεννούν τα ακίνητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης

ελπίδες-γεννούν-τα-ακίνητα-της-βραχυχ-95457

Επιστρέφουν σήμερα στα καθήκοντά τους και οι μεσίτες, οι οποίοι είχαν κλείσει τα γραφεία τους για λόγους πρόληψης κορονοϊού.

Οι επιχειρήσεις τους ανήκουν στις πληττόμενες, όμως η λειτουργία τους δεν είχε ανασταλεί στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID -19. Οι επαγγελματίες έκλεισαν για λόγους πρόληψης τις επιχειρήσεις τους από μόνοι τους.

Με το άνοιγμα μερίδας των εμπορικών καταστημάτων ετοιμάζονται να επιστρέψουν και οι ίδιοι στη νέα κανονικότητα και αγωνιούν.

Το προηγούμενο διάστημα ο τζίρος των γραφείων τους, που λειτουργούν με ραντεβού, ήταν μηδενικός.

Η γραμματέας του Συλλόγου Μεσιτών Βόλου Σοφία Χαλκιά λέει ότι υπήρχε χαλαρό ενδιαφέρον από πολίτες που ενδιαφέρονταν για μονοκατοικίες και είχαν χρόνο να ασχοληθούν.

Ομως, οι δουλειές δεν προχώρησαν. Οι μεσίτες ελπίζουν τώρα τα ακίνητα που έφυγαν από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις να δώσουν εργασία, τώρα που όλα τα αντικείμενα «πάγωσαν» και κυριαρχεί αβεβαιότητα για το αύριο και ανασφάλεια.

Το 26% των ακινήτων που έφυγαν από την πλατφόρμα της Airbnb ανήκουν στον Βόλο και εκτιμάται ότι το πιο πιθανό να είναι να διατεθούν για μακροχρόνια μίσθωση.

«Περιμένουμε να δούμε το ενδιαφέρον που θα υπάρξει. Αυτή τη στιγμή τα γραφεία μας είναι κλειστά για λόγους πρόληψης. Θα επανέλθουμε τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, όπως γάντια, μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας. Εμείς θα ξεκινήσουμε να λειτουργούμε. Δεν γνωρίζουμε όμως πως θα αντιδράσει ο κόσμος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αγωνία υπάρχει και για τις αγοραπωλησίες που «πάγωσαν» λόγω της επικρατούσας κατάστασης. Κανείς από τους επαγγελματίες του κλάδου δεν μπορεί να προδιαγράψει πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κτηματαγορά. Επισημαίνεται ότι η κρίση του κορονοϊού πέτυχε την αγορά ακινήτων σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Στην αρχή του χρόνου υπήρχαν τα πρώτα θετικά μηνύματα. Οι επαγγελματίες πίστευαν ότι θα ανέκαμπταν μετά από πολύχρονη οικονομική κρίση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου