ΤΟΠΙΚΑ

Μπήκε το νέο ΑΤΜ, αλλά άφαντοι ακόμη οι ληστές της Αγριάς

μπήκε-το-νέο-ατμ-αλλά-άφαντοι-ακόμη-οι-954244

Ακαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που άρπαξαν 100.000 ευρώ

Επανεκκινούν από σήμερα οι συναλλαγές στο ΑΤΜ της Αγριάς, δίπλα από το γνωστό κατάστημα με αρτοποιήματα κι καφέ, στο οποίο εισέβαλλαν άγνωστοι, ανατίναξαν το μηχάνημα της τράπεζας και αφού άρπαξαν περίπου 100.000 ευρώ τράπηκαν σε φυγή.

Η Εθνική Τράπεζα τοποθέτησε νέο μηχάνημα αυτόματων αναλήψεων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, το οποίο από σήμερα θα επαναλειτουργήσει.

Το «μαφιόζικο» χτύπημα στο συγκεκριμένο ΑΤΜ, που είχε «φορτωθεί» με χρήματα μόλις την προηγούμενη μέρα, σημειώθηκε ξημερώματα 3 Μαΐου. Εκτοτε η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, όμως μέχρι σήμερα οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες.

Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμιζαν χθες ότι «η έρευνα συνεχίζεται και είναι πολυεπίπεδη. Πρέπει να ελεγχτούν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και τα οποία εκτιμάται ότι με μεθοδικό τρόπο θα οδηγήσουν σύντομα στα ίχνη των δραστών».

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου θεωρούν ότι οι δράστες που πιθανότατα ήταν τέσσερις, με τον ένα σε ρόλο τσιλιαδόρου που περίμενε σε κλεμμένο αυτοκίνητο και τους υπόλοιπους να είναι εκείνοι που ανέλαβαν «δράση» μέσα στο κατάστημα.

Παραβίασαν την πόρτα προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο ΑΤΜ. «Δουλεύοντας» από μέσα δεν θα γίνονταν αντιληπτοί, όπως και ισχύει.

Ακόμη και ο θόρυβος της έκρηξης που ακολούθησε ήταν ελεγχόμενος, με αποτέλεσμα κανείς περίοικος να μην αντιληφθεί τίποτα, μολονότι ότι σε μία ακτίνα πενήντα μέτρων υπάρχουν κατοικήσιμα σπίτια.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε αρχές Μαϊου το προηγούμενο ΑΤΜ έγινε συντρίμμια, ενώ οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν με λεία 100.000 ευρώ περίπου

Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε ήταν σε περιεκτικότητα τόση όση χρειαζόταν για να ανοίξει το ΑΤΜ, ένα επιπρόσθετο στοιχείο που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήταν «επαγγελματίες» και ενδεχομένως να το έχουν ξανακάνει σε άλλη περιοχή της χώρας.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και υλικό καμερών, το οποίο όμως δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό.

Οι δράστες πάντως είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και όπως φαίνεται είχαν μελετήσει τον χώρο νωρίτερα. Δεν αποκλείεται μάλιστα εκτός από τον εξωτερικό χώρο, να είχαν επισκεφτεί και το καταστήματα με τα αρτοποιήματα ως πελάτες, προκειμένου να έχουν μία καλύτερη εικόνα και από το εσωτερικό του μαγαζιού, αφού από εκεί τελικά επέλεξαν να «χτυπήσουν» για να πετύχουν τον στόχο τους.

Υπενθυμίζεται πως από την έκρηξη φέρεται να καταστράφηκε μικρό χρηματικό ποσό (περίπου 4.000 έως 5.000 ευρώ), με τους δράστες να αρπάζουν συνολικά περίπου 100.000 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου