ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός δημιουργίας «Δημιουργούμε στο Σπίτι» από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

διαγωνισμός-δημιουργίας-δημιουργού-95359

Τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από τη φωτογραφία, την αφίσα, το σκίτσο, το κολλάζ, τη χειροτεχνία, ένα χειροποίητο αντικείμενο, ένα ποίημα, ένα πεζό ή ακόμη κι ένα ρομποτικό έργο(!) καλούνται να εκφράσουν οι μαθητές των Γυμνασίων της Μαγνησίας στο πλαίσιο πολύπτυχου διαγωνισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με θέμα «Δημιουργούμε στο Σπίτι». Στόχος είναι η ενασχόληση των μαθητών με τον πολιτισμό, τον ανθρωπισμό και την επιστήμη ακόμη και σε συνθήκες καραντίνας που κρατά τους μαθητές μακριά από τα σχολεία τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που στάλθηκαν στους μαθητές, προτείνονται επτά θεματικές δράσεις από τις οποίες ο καθένας επιλέγει σε ποια θέλει να συμμετέχει για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Κάθε μία δράση έχει προταθεί από έναν από τους επτά φορείς με τους οποίους συνδιοργανώνεται ο διαγωνισμός: το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ο Ροταριανός Ομιλος Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, το φιλανθρωπικό Σωματείο «ο Εσταυρωμένος», το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η ομάδα ρομποτικής TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το έργο ή τα έργα θα πρέπει να σταλούν σε ψηφιακή μορφή, αρχείο κειμένου, αρχείο φωτογραφίας ή εικόνας (ανάλογα τη θεματική δράση) μέχρι 10 Μαΐου 2020 στο email [email protected]. Η τελική αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή εκπαιδευτικών, γονέων και μελών φορέων πολιτισμού. Θα ακολουθήσει βράβευση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ειδικός έπαινος.

Οι επτά θεματικές δράσεις μέσα από τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές είναι οι εξής:

-Τέχνημα-αγγείο-ειδώλιο σαν αυτά της Νεολιθικής εποχής

-Ζωγραφικό έργο ή σκίτσο με παραδοσιακές φορεσιές του Ν. Μαγνησίας

– Δημιουργία έργου ρομποτικής

– Ποίημα

– Αφίσα για την εθελοντική αιμοδοσία

– Μικρό πεζό κείμενο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου