ΤΟΠΙΚΑ

21 προσλήψεις για τα αγριόχορτα στον Βόλο

21-προσλήψεις-για-τα-αγριόχορτα-στον-βόλ-953423

Ενισχύεται με προσωπικό η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου για να αντιμετωπίσει τα σημεία- «ζούγκλες»

Στην πρόσληψη 21 ατόμων τα οποία θα ριχθούν στη μάχη με τα αγριόχορτα, προχωρά η διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Το πρόβλημα με τα αγριόχορτα είναι ιδιαίτερα έντονο φέτος, εξαιτίας της βροχερής άνοιξης. Σημειώνεται ότι ο φετινός Απρίλιος ήταν κατά 10% έως 15% πιο βροχερός, σε σχέση με πέρυσι.

Οι πολλές σε αριθμό και έντονες σε ύψος νερού βροχοπτώσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ηλιοφάνεια και την αύξηση της θερμοκρασίας, είχαν ως αποτέλεσμα την οργιώδη ανάπτυξη της αυτοφυούς βλάστησης σε κοινόχρηστα αλσύλια της πόλης του Βόλου που βρίσκονται δίπλα σε κατοικημένες περιοχές (λόφος Γορίτσας, λόφος Επισκοπής, Ανωμαλιά κτλ.) και σε κοινόχρηστους χώρους μέσα στον αστικό ιστό.

Η αδυναμία ελέγχου τους λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού, οι επαναλαμβανόμενες συνθήκες που ευνοούν την περεταίρω ανάπτυξή τους, βροχή σε συνδυασμό με ηλιοφάνεια και η επερχόμενη ξήρανσή τους δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, η διεύθυνση Πρασίνου πρόκειται να υποβάλλει αίτημα ενίσχυσής της με έκτακτο προσωπικό. Πρόκειται για τετραμηνίτες που θα απασχοληθούν από τις 19 Ιουνίου έως και τις 18 Οκτωβρίου και αφορούν στις εξής ειδικότητες: 12 εργάτες πρασίνου ΥΕ, επτά κηπουρούς ΔΕ, ένας τεχνολόγος γεωπόνος για τον συντονισμό και την επίβλεψη των εργασιών και ένας οδηγός ΔΕ με άδεια γ΄ κατηγορίας.

Για την πρόσληψη του προσωπικού υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου. Τις προσλήψεις καλείται να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου, στις έξι το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου