ΤΟΠΙΚΑ

Xάνεται πολύτιμη τεχνογνωσία, προειδοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ

xάνεται-πολύτιμη-τεχνογνωσία-προειδο-953406

Να δοθούν κίνητρα ζητούν οι επαγγελματίες για να υπάρχει διάδοχη κατάσταση στις επιχειρήσεις- Η γραφειοκρατία για τις μεταβιβάσεις

Πρόσφατα στον Βόλο έκλεισε μικρομεσαία επιχείρηση λόγω συνταξιοδότησης. Ο ιδιοκτήτης, γνωστός επαγγελματίας στον χώρο του μετάλλου αποχώρησε από την ενεργό δράση, όμως μαζί μ’ αυτόν έβαλε «λουκέτο» και η μικρή βιοτεχνία του, καθώς δεν υπήρχε διάδοχη κατάσταση για να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Τα παιδιά του επαγγελματία αφενός αποφάσισαν να στραφούν σε εντελώς διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους και αφετέρου οι διαδικασίες μεταβίβασης παρέπεμπαν σε «Γόρδιο δεσμό» και έτσι μοιραία η βιοτεχνία αυτή πέρασε στην ιστορία, μαζί με τη συσσωρευμένη γνώση εκείνων που τη λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια.

«Αν συνεχίσουμε έτσι ως κλάδος σε λίγα χρόνια θα έχουμε τελειώσει. Πρέπει η πολιτεία να δώσει κίνητρα, ώστε να υπάρχει διάδοχη κατάσταση στις επιχειρήσεις και να μην χάνεται αυτή η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, για την οποία άλλοι πληρώνουν αδρά προκειμένου να την αποκτήσουν», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Πελεκούδας, που δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταλλοκατασκευών και αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση της επιχείρησης που είχε αρχικά στήσει και μεγαλούργησε ο πατέρας του, Θανάσης Πελεκούδας.

Oτι το οριστικό κλείσιμο παλαιών επιχειρήσεων χωρίς την πρόνοια για τη διαδοχή ή μεταβίβασή τους στη νέα γενιά επιχειρηματιών έχει επίπτωση την απώλεια σημαντικής τεχνογνωσίας, επιβεβαιώνεται και στα στοιχεία πρόσφατης μελέτης που πραγματοποίησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των μικρομεσαίων αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη έρευνα, προκειμένου να αποτυπώσει τη σημερινή κατάσταση και στη συνέχεια να διεκδικήσει από την Πολιτεία τη λήψη μέτρων και κινήτρων που θα συμβάλλουν, ώστε αυτή η πολύτιμη τεχνογνωσία να μην χαθεί, αλλά να αξιοποιηθεί για τη στήριξη παραδοσιακών κλάδων, που αν δεν υπάρξει διάδοχη κατάσταση θα εξαφανιστούν.

Τα ευρήματα της μελέτης

«Οι οικογενειακές επιχειρήσεις, λόγω της σημαντικής τεχνογνωσίας που διαθέτουν στο αντικείμενο δραστηριότητάς τους, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, για αυτό και πρέπει να δίνονται κίνητρα, για αυτό και πρέπει να στηρίζονται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, που θα προάγει τη διαδοχή. Oταν τα παιδιά συνεχίζουν την επαγγελματική δραστηριότητα σε κλάδους όπως το μέταλλο, η στραντζοποιΐα, η χύτευση, αυτοί οι τομείς θα υπάρχουν στο διηνεκές. Και αν μάλιστα προσαρμόζονται κάθε φορά στα νέα δεδομένα, θα αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας», σημειώνει ο κ. Πελεκούδας.

Κώστας Πελεκούδας: Πρέπει η πολιτεία να δώσει κίνητρα, ώστε να υπάρχει διάδοχη κατάσταση στις επιχειρήσεις και να μην χάνεται αυτή η συσσωρευμένη τεχνογνωσία

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της μελέτης

Η διαδοχή και η μεταβίβαση απασχολεί ιδιαίτερα τις οικογενειακές επιχειρήσεις ως διαδικασία προσαρμογής ρόλων ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και την επόμενη γενιά που πρόκειται να αναλάβει την επιχείρηση είτε ως ενδοοικογενειακή μεταβίβαση είτε ως μεταβίβαση εκτός οικογένειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ποσοστό 30% των οικογενειακών επιχειρήσεων επιβιώνει στο πλαίσιο της μετάβασης σε δεύτερη γενιά, ενώ ποσοστό μόλις 10% αυτών μπορεί να μεταβιβασθεί στην τρίτη γενιά.

Στην περίπτωση της Ελλάδας λειτουργεί πληθώρα πολύ μικρών και μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων στις οποίες η διοίκηση και λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων αναλαμβάνονται από τον ιδιοκτήτη και τα μέλη της οικογένειας που απασχολούνται στην επιχείρηση.

Αυτό, ιστορικά, οφείλεται στην επικράτηση της μικρο-ιδιοκτησίας στο πλαίσιο των συνθηκών που διαμορφώθηκαν στη χώρα έναν αιώνα νωρίτερα και ειδικότερα, μετά το 1922.

Επιπρόσθετα, την ανάπτυξη των μικρών σε μέγεθος οικογενειακών επιχειρήσεων ευνόησε και η επιλογή του αναπτυξιακού μοντέλου από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, το οποίο βασίστηκε σε σημαντικό βαθμό στην επιχειρηματικότητα μικρής κλίμακας όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της ραγδαίας ανάπτυξης των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η διαδοχή μίας οικογενειακής επιχείρησης αποτελεί ένα από τα κυριότερα κίνητρα για την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης.

Σε επίπεδο φύλου, οι άνδρες παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά διαδοχής οικογενειακής επιχείρησης σε σχέση με τις γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται στην έρευνα, η διαδοχή των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα εκείνων που δεν είναι προβληματικές αλλά έχουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, αποτελεί μία κρίσιμη επιλογή σε επίπεδο δημόσιας πολιτικής για τη διατήρηση της εγχώριας επιχειρηματικής δραστηριότητας μικρής κλίμακας.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις, λόγω της σημαντικής τεχνογνωσίας που διαθέτουν στο αντικείμενο δραστηριότητάς τους, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, συνεισφέροντας παράλληλα στη διάδοση του επιχειρηματικού ταλέντου μεταξύ διαφορετικών γενεών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το ζήτημα της διαδοχής των επιχειρήσεων έχει αναδειχθεί από το 1994.

«Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα το εν λόγω ζήτημα αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο ενός κανονιστικού πλαισίου το οποίο δίνει κυρίως έμφαση στη φορολογική αντιμετώπισή του και με όρους που δεν ευνοούν την επιχειρηματικότητα και την περαιτέρω συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή» καταλήγει η ΓΣΕΒΕΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου