ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικούς από τρεις χώρες φιλοξένησε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

εκπαιδευτικούς-από-τρεις-χώρες-φιλοξ-953388

Εκπαιδευτικούς από Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία φιλοξένησε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο της τέταρτης και τελευταίας κινητικότητας εκπαιδευτικών για πρόγραμμα Erasmus με θέμα «Μικροί Αϊνστάιν».

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας έγιναν επισκέψεις στο Πήλιο, την Μακρινίτσα με την εκκλησία της Κοίμισης της Θεοτόκου και το Βυζαντινό Μουσείο, τα Χάνια, τις Μηλιές όπου γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και τα Καλά Νερά. Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν το σχολείο όπου τους υποδέχθηκαν οι μαθητές με κεράσματα και παραδοσιακά τραγούδια, στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων και μετά πραγματοποιήθηκε εργαστήριο με θέμα «STEM Education στο Νηπιαγωγείο». Ο κ. Γιώργος Ζαμπέτογλου πληροφορικός και μπαμπάς μαθητή, έδειξε πως εργαζόμαστε με τα ρομποτάκια μας το Bee bot, το Mouse και τη Σάμυ και οι συμμετέχοντες έφτιαξαν δικά τους ρομποτάκια με χάρτινα ποτήρια και μαρκαδόρους.

Επισκέφθηκαν επίσης το ΚΔΑΠ Βόλου, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Εκπαίδευση STEAM, το Μουσείο Πόλης του Βόλου, τη Μονή Βαρλαάμ ή Μονή των Αγίων Πάντων ένα ανδρικό μοναστήρι στα Μετέωρα, το οποίο είναι ένα από τα έξι που συνεχίζουν να είναι ενεργά στα Μετέωρα, τα οποία από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Την Παρασκευή συμμετείχαν στο κέντρο Talos σε εργαστήριο όπου γνώρισαν τη διαδικασία για εκτύπωση με 3d printer στο νηπιαγωγείο και έφτιαξαν το logo του έργου για τα κλειδιά τους. Μετά το εργαστήριο τους δόθηκαν όλες οι βεβαιώσεις συμμετοχής τους στο έργο και στα εργαστήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου