ΤΟΠΙΚΑ

Ληστεία στο φοιτητικό πάρτι – Κουκουλοφόροι με πιθανή κατοχή όπλων άρπαξαν τις εισπράξεις

ληστεία-στο-φοιτητικό-πάρτι-κουκουλ-952761

Πρωτοφανές περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον απόηχο του πάρτι της χρονιάς- Περί τις 80 διακομιδές ατόμων σε κατάσταση μέθης στο Νοσοκομείο- Και συμπλοκή μεταξύ φοιτητών

Ληστεία με πιθανή χρήση όπλων χθες νωρίς το πρωί, σε κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Κουκουλοφόροι, οι οποίοι κατά πληροφορίες έφεραν μαζί τους οπλισμό, εισέβαλλαν σε κτίριο στον χώρο του Πεδίου του Αρεως, όπου μέλη του φοιτητικού συλλόγου των «Μηχανολόγων Μηχανικών» έκαναν καταμέτρηση των εισπράξεων από το πάρτι, που μόλις είχε ολοκληρωθεί, τους πήραν το ταμείο και εξαφανίστηκαν. Το πάρτι της χρονιάς έκλεισε… με ληστεία και άνοιξε συζητήσεις…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στον απόηχο του επονομαζόμενου «πάρτι της χρονιάς» που επί 16 ολόκληρα χρόνια διοργανώνει ο φοιτητικός σύλλογος των Μηχανολόγων Μηχανικών και το οποίο έρχεται να χτυπήσει… καμπανάκι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πάρτι είχε ολοκληρωθεί και μέλη του φοιτητικού συλλόγου βρίσκονταν σε αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής για να κάνουν καταμέτρηση των εισπράξεων. Ενώ οι φοιτητές έκαναν ταμείο, στον χώρο εισέβαλλαν κουκουλοφόροι. Πέρασαν από την κεντρική είσοδο, προσπέρασαν τους φύλακες που δεν μπόρεσαν να τους σταματήσουν, εισήλθαν στον χώρο που βρίσκονταν οι φοιτητές και υπό την απειλή όπλων, σύμφωνα με μαρτυρίες, τους πήραν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει και τράπηκαν σε φυγή. «Ψηλά τα χέρια», έδωσαν εντολή στους φοιτητές, οι οποίοι ανήμποροι να αντιδράσουν, παρέδωσαν το ταμείο τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό του ταμείου που σήκωσαν κουκουλοφόροι, οι οποίοι πάντως φαίνεται να ήταν καλά ενημερωμένοι… Γνώριζαν την ώρα και σε ποιο σημείο να χτυπήσουν, μπήκαν μέσα, πήραν τις εισπράξεις και εξαφανίστηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που διαδραματίζεται ληστεία μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όπως είναι φυσικό έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση τόσο σε ακαδημαϊκούς κύκλους όσο και μεταξύ των φοιτητών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τόπου κλήθηκε η Αστυνομία και λήφθηκαν καταθέσεις για το πρωτοφανές συμβάν, που αναμένεται να ανοίξει ολόκληρη συζήτηση γύρω από το περίφημο πάρτι των «Μηχ- Μηχ», που κάθε χρόνο απασχολεί τις τοπικές αρχές είτε με περιστατικά μέθης είτε με περιστατικά φθορών στον ακαδημαϊκό χώρο, πλέον και με αξιόποινες πράξεις.

80 διακομιδές στο Νοσοκομείο

Το πάρτι ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το βράδυ και σε αυτό συμμετείχαν περισσότεροι από 8.000 νέοι και νέες που κατέφθασαν με λεωφορεία αλλά και ιδιωτικά μέσα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προκειμένου να ξεφαντώσουν.

Το πάρτι κράτησε σε ολονύκτια εγρήγορση ΕΚΑΒ και Νοσοκομείο Βόλου, όπου διακομίστηκαν περί τους 80 νέους και νέες είτε σε κατάσταση μέθης είτε για μικροτραυματισμούς στον απόηχο συμπλοκής που σημειώθηκε στο πάρτι, στον υπαίθριο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Πεδίο του Αρεως.

Εξι διασώστες του ΕΚΑΒ με τρία ασθενοφόρα, δεν σταμάτησαν να πηγαινοέρχονται για διακομιδές από τη 1:30 τα ξημερώματα έως και τις 8 χθες το πρωί. «Τους βάζαμε στα ασθενοφόρα τρεις- τρεις και τέσσερις- τέσσερις μαζί. Δεν προλαβαίναμε να πάμε την πρώτη ομάδα στο Νοσοκομείο και μας ειδοποιούσαν για την επόμενη. Ολο το βράδυ και μέχρι το πρωί πηγαινοερχόμασταν για διακομιδές. Αλλοι ήταν ξαπλωμένοι στα πλακάκια και κρύωναν, άλλους βρήκαμε στους δρόμους. Οι διακομιδές ήταν ασταμάτητες», περιγράφει διασώστης του ΕΚΑΒ.

«Μάχη» δόθηκε και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου για την παροχή βοήθειας στους νέους που στην πλειοψηφία τους βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας της μέθης.

Φοιτητής: «Από θαύμα ζω»

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες γύρω στις 8:30 το πρωί, στο ύψος της Χαλυβουργίας, στο ρεύμα προς Λάρισα. Ένας 23χρονος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε συμμετάσχει στο μεγάλο πάρτι των Μηχανολόγων – Μηχανικών, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε σε μπαριέρα του δρόμου. Ο φοιτητής αμέσως μετά το πάρτι ξεκίνησε ταξίδι για Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαινε ακόμη ένα άτομο και, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς από τους δυο. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ κατά 0,90 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος, με όριο το 0,25. «Εχασα τον έλεγχο και δεν κατάλαβα πως. Είχα πιει πέντε μπύρες. Τρόμαξα, δεν κατάλαβα πως ζω», είπε χθες στην έδρα του Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου. Ζήτησε συγγνώμη, παραδέχτηκε το λάθος του και καταδικάστηκε σε έναν μήνα με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ξάγρυπνοι οι κάτοικοι, ξεπούλησαν οι επιχειρήσεις

Εξαιτίας του ολονύκτιου πάρτι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έμειναν, όπως κάθε χρόνο, ξάγρυπνοι. «Τα τζάμια έτριζαν μέχρι το πρωί» έλεγαν περίοικοι που δεν μπόρεσαν να κλείσουν μάτι από την ένταση της μουσικής και την οχλαγωγία που δημιουργήθηκε από τον συνωστισμό 8.000 και πλέον ατόμων στον ανοιχτό χώρο του Πεδίου του Αρεως.

Οι συμμετέχοντες στο πάρτι πάντως έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στη διαδρομή. Καταστήματα όπως φούρνοι, περίπτερα και fast food στην κυριολεξία ξεπούλησαν με τους νέους και τις νέες να περνούν και να προμηθεύονται από νερά και φαγητά μέχρι μπύρες και ποτά για να έχουν μαζί τους.

Αρκετοί μάλιστα ήταν προετοιμασμένοι για την «επέλαση» και είχαν επιστρατεύσει και έξτρα βάρδια προσωπικού, ενώ το πρωί έδωσαν τη δική τους μάχη για τον ανεφοδιασμό ψυγείων και ραφιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου