ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση αφήγησης θεάτρου μουσικής και χορού για τα 140 χρόνια του 1ου Γυμνασίου Βόλου

παράσταση-αφήγησης-θεάτρου-μουσικής-952610

Τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του, γιορτάζει το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, ένα ιστορικό Σχολείο της πόλης. Οι ομάδες Θεάτρου, Μουσικής και Χορού του Σχολείου δημιούργησαν μια παράσταση αφήγησης, θεάτρου, μουσικής και χορού που αναφέρεται στις δεκαετίες που το μεγάλο αυτό δημόσιο Σχολείο μοιράζει απλόχερα τα αγαθά της Παιδείας στην τοπική κοινωνία.

Αληθινές ιστορίες μεταφέρουν απλόχερα το άρωμα ζωής καιρών αλλοτινών, με την βοήθεια της αφήγησης, της δραματοποίησης και της φωτογραφικής αποτύπωσης, από τους εικοσιοκτώ μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Βόλου.

Ομορφες χορογραφίες διανθίζουν από τους εικοσιδύο μαθητές και μαθήτριες της ομάδας χορού του Σχολείου. Έντεκα τραγούδια θα ακουστούν ζωντανά από την ομάδα μουσικής του Σχολείου (δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες), που μελωδικά ξυπνούν μνήμες των δεκαετιών που πέρασαν και ψυχαγωγούν.

Οι κοινές προσπάθειες μαθητών και μαθητριών συντελούν στην αποτύπωση της ζώσας ιστορίας αυτού του μεγάλου Σχολείου , του παλαιού των ημερών, 1ου Γυμνασίου Αρρένων, με την αποτύπωση δραματικών αλλά και χιουμοριστικών στιγμών της ιστορίας του, από το οποίο πέρασαν γενιές μαθητών και καθηγητών.

Μια «χειροποίητη» σχολική παράσταση, που συνδέει την Προφορική ιστορία και την Δημιουργική γραφή με την μύηση των μαθητών στις Τέχνες της Αφήγησης, του Θεάτρου, της Μουσικής και του Χορού την Τρίτη 30/5/2023 και ώρα 21.00 στο ιστορικό αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου (Κύπρου 48. Είσοδος ελεύθερη, άνω των 8 ετών).

Σκηνικά αφίσα: Aιβαλιώτης Δημήτρης καθηγητής Καλλιτεχνικών

Μουσική διδασκαλία: Κινδαλή Αθανασία Καθηγήτρια Μουσικής

Ενδυματολογία, χορογραφίες, διδασκαλία χορού: Χρηστίδη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Αφηγηματική και θεατρική διδασκαλία, επιλογή και σύνθεση κειμένων: Λεωνίδας Χριστοδουλίδης Καθηγητής Φιλόλογος με μεταπτυχιακό στην δημιουργική γραφή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου