ΤΟΠΙΚΑ

Στη Δημητριάδος τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ

στη-δημητριάδος-τα-έργα-της-δευαμβ-952535

Λιγότερα από 30χλμ απομένουν για την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που θα δώσει καλύτερο νερό στον Βόλο

Στην τελική ευθεία έχει μπει το μεγάλο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Βόλο από τη ΔΕΥΑΜΒ. Ηδη από την περασμένη Δευτέρα, τα συνεργεία έχουν μπει στη Δημητριάδος και μετά τις 15 Ιουνίου σειρά έχει η οδός Ιάσονος.

Τα συνεργεία του εργολάβου εργάζονται μεθοδικά. Σκάβουν συγκεκριμένα μέτρα στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, προχωρούν σε αντικατάσταση των σωλήνων και καλύπτουν τις τομές, πριν προχωρήσουν παρακάτω. Το σημείο είναι οριοθετημένο και παρά τον αποκλεισμό μιας και πλέον λωρίδας κυκλοφορίας, το πρόβλημα κίνησης στη Δημητριάδος, που λειτουργεί με μία λωρίδα, δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα περίμενε κανείς. Σημειώνεται ότι από την αριστερή ως προς την κυκλοφορία πλευρά του οδοστρώματος έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικοί κώνοι και κανένας δεν παρκάρει παράνομα.

Υπολείπονται λιγότερα από 30 χλμ από το σύνολο των 130 χλμ δικτύου τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί έως και το τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Μέσα στο καλοκαίρι, τα συνεργεία θα μπουν στην Τάκη Οικονομάκη και την εμπορική αγορά.

Για το ζήτημα των εργασιών στην εμπορική αγορά, η ΔΕΥΑΜΒ επεξεργάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στόχος είναι να ξέρουν τα καταστήματα κάθε οικοδομικού τετραγώνου ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν στην περιοχή τους συνεργεία για να μπορούν αν προετοιμαστούν.

Οπως είναι γνωστό, στην Ερμού έγινε… ακτινογραφία όλης της περιοχής. Χρησιμοποιήθηκε σύγχρονο σύστημα γεωσκόπησης, μέσω του οποίου έγινε σκανάρισμα του υπεδάφους.

Με βάση την ακτινογραφία έγινε η επιλογή των σημείων των τομών. Επιλέχθηκαν τα πιο καθαρά τμήματα των δρόμων για να μην πέσουν τα συνεργεία πάνω σε άλλα δίκτυα και δημιουργηθούν καθυστερήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τομές στην Ερμού για να περάσουν οι νέοι αγωγοί ύδρευσης θα γίνουν μπροστά από τις εισόδους των καταστημάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχουν πεζογέφυρες, ωστόσο και πάλι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με εξαιρετική δυσκολία.

Ωστόσο, για την περίπτωση της Τάκη Οικονομάκη, ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός. Τα μηχανήματα θα σκάψουν στο μέσον του πεζοδρόμου, ανάμεσα δηλαδή από το όριο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε αντικρυστά μαγαζιά. Και σε αυτή την περίπτωση θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας και πρόσβασης, ωστόσο οι επιχειρήσεις το πιθανότερο είναι να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν και για λόγους ασφαλείας.

Στόχος είναι σε διάστημα δύο μηνών να έχει ολοκληρωθεί το έργο στο κέντρο. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα εξελίσσονται με έναν ρυθμό 50 μέτρων την ημέρα. «Θα σκάβουμε λίγα μέτρα, θα τα κλείνουμε και θα προχωράμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργος Τόρης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου