ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ στον Βόλο: Διεκδικήσεις σε μετεκλογικό φόντο

κλιμάκιο-της-ποεδην-στον-βόλο-διεκδικ-952350

Η ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τους νοσοκομειακούς υπαλλήλους

Παραμένουν πάντα στο τραπέζι της διεκδίκησης τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται πως οι διεκδικήσεις θα απασχολήσουν ξανά τον κλάδο μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου οπότε θα προκύψει νέα κυβέρνηση και κατ’ επέκταση νέα πολιτική ηγεσία στο υπουργείο υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό το θέμα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, η ένταξη στα βαρέα -ανθυγιεινά των νοσηλευτών, η ανάγκη προσλήψεων προσωπικού αλλά και μονιμοποίησης των επικουρικών που στελέχωσαν τα νοσοκομεία στην πανδημία, απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου με τα στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Παναγιώτη Παντέλη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστο Παπαναστάση.

Όπως υπογράμμισε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΔΗΝ κ. Παντέλης, παρά το γεγονός ότι μετά την πανδημία όλοι περίμεναν να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση για το ΕΣΥ, τα προβλήματα υποστελέχωσης, αξιοκρατίας, αξιολόγησης, μισθολογικό όπως και άλλα, παραμένουν.

«Από το 2010 μέχρι τώρα πάνω από 39.000 αποχωρήσεις που δεν έχουν καλυφθεί. Διαχρονικά 20.000 κενά. Οι υποσχέσεις για 10.000 προσλήψεις δεν βοηθούν στη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, χρειάζονται περισσότερες. Η κοινωνία χειροκροτούσε τους εργαζόμενους στην πανδημία και τώρα πρέπει να σταθεί δίπλα μας και να διεκδικήσουμε την στελέχωση των ιδρυμάτων. Περίπου 3000 άτομα αποχωρούν κάθε χρόνο. Πάμε για μεγάλη υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Μας ανησυχούν οι δηλώσεις του τέως υπουργού υγείας κ. Πλεύρη λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ότι η Ν.Δ. θα μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε Ν.Π.Ι.Δ. , που αυτό αλλάζει και το καθεστώς των υπαλλήλων αλλά και της προσβασιμότητας των πολιτών. Θα δούμε πως θα απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις είναι ένα σημαντικό θέμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με τη σειρά του ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε, ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές καθώς όπως τόνισε, η πανδημία όξυνε τα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστάση απαιτούνται πάνω από 10.000 προσλήψεις, ενώ παράλληλα θα πρέπει να παραμείνουν οι επικουρικοί και να μονιμοποιηθούν.

Επιπλέον ανέφερε ότι οι μισθοί θα πρέπει να αυξηθούν, καθώς μόνο περικοπές έχουν υπάρξει μέχρι τώρα, αλλά και να ενταχθούν όλοι οι νοσηλευτές στα ΒΑΕ. «Δεν νοείται νοσηλευτής 67 χρόνων να προσφέρει υπηρεσίες στα χειρουργεία κλπ. Να ενταχθούμε στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος», σημείωσε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου