ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά με οικολογικές ευαισθησίες

παιδιά-με-οικολογικές-ευαισθησίες-95237

Εκατό περίπου μαθητές συμμετείχαν σε ποδηλατικές δράσεις στην πόλη

Δυνατά περιβαλλοντικά μηνύματα έστειλαν χθες προς κάθε κατεύθυνση 100 περίπου παιδιά, μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και του 5ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας, συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Οι μικροί ποδηλάτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας ποδηλασίας της τοπικής Εκκλησίας, και συμμετείχαν στις χθεσινές ορθοπεταλιές, που είχαν ως σημεία εκκίνησης τους ιερούς ναούς Αγίου Κωνσταντίνου και Πέτρου και Παύλου, αντίστοιχα, και σημείο συνάντησης το δημαρχείο του Βόλου.

Τα παιδάκια διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την συνοδεία ανδρών της Τροχαίας, και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στο δημαρχείο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος της ομάδας ποδηλασίας της τοπικής Εκκλησίας, π. Κωνσταντίνος Ρήγας, υπογραμμίζει ότι «επιδώσαμε στο δήμαρχο Βόλου μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο να γίνει πιο λειτουργική η πόλη για τους ποδηλάτες και παράλληλα να γίνει αντιληπτή η σημασία του ποδηλάτου».

Οι συμμετέχοντες στην παραπάνω δράση συμμετείχαν, επίσης, σε δημιουργικά παιχνίδια που διοργανώθηκαν στα σημεία τερματισμού και δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που τους δόθηκε, να δουν με άλλο μάτι την πόλη, πάνω σε δύο τροχούς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου