ΤΟΠΙΚΑ

Πίτμπουλ κατασπάραξε γατάκι σε παιδική χαρά στη Νέα Ιωνία

πίτμπουλ-κατασπάραξε-γατάκι-σε-παιδι-952296

Τρόμος για μικρά παιδιά και μεγαλύτερους, αυτόπτες μάρτυρες-Μήνυση καταθέτει περίοικος- Τι καταγγέλλει δικηγόρος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Αναστάσιος Ντούγκας: Θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά, βάσει του ν. 4039/2012 για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Σε κατάσταση σοκ είναι θαμώνες του πάρκου στην πλατεία Λαμπράκη, στη Νέα Ιωνία, που την περασμένη Τρίτη το απόγευμα έγιναν μάρτυρες του μαρτυρικού θανάτου που βρήκε ένα γατάκι, από πίτμπουλ που το κατασπάραξε, μπροστά στα έντρομα μάτια κυρίως μικρών παιδιών που έπαιζαν στην περιφραγμένη παιδική χαρά.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Το τραγικότερο όλων είναι ότι η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ, μολονότι θα μπορούσε να το αποτρέψει άφησε το μεγαλόσωμο τετράποδό της να κατασπαράξει το ανυπεράσπιστο γατάκι στην παιδικά χαρά, όπως καταγγέλλουν οι περίοικοι.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φρικιαστικού περιστατικού, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τον εισαγγελέα. Επίσης η αστυνομία έχει στα χέρια της όλο το οπτικό υλικό που απαιτείται.

Η καταγγέλλουσα αναμένεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος της ιδιοκτήτριας του πίτμπουλ, όπως ενημέρωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δικηγόρος της Αναστάσιος Ντούγκας.

Αποτροπιασμός από το βίντεο της φρίκης

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο μάλιστα κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αισθήματα αποτροπιασμού, καθώς καταγράφεται λεπτό προς λεπτό μέσα από τις εικόνες βάναυσης κακοποίησης που υπέστη το μικρό γατάκι ο μαρτυρικός θάνατος που βρήκε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γατάκι ήταν αδέσποτο. Το αγαπούσε όμως όλη η γειτονιά. Το είχαν ουσιαστικά «υιοθετήσει». Το τάιζαν κάθε μέρα και ήταν η «μασκότ» της παιδικής χαράς, μέχρι την περασμένη Τρίτη.

Ανθρωποι που ήταν στην παιδική χαρά και κυρίως τα μικρά παιδιά, μόλις συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει άρχισαν να φωνάζουν.

Ο τρόμος τους είχε κυριεύσει. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη παιδική χαρά υπάρχει σχετική σήμανση ότι απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα που συνοδεύουν σκυλιά, διότι παίζουν παιδιά και ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί οποιοδήποτε ατύχημα.

Η απαγόρευση αγνοήθηκε από την ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ, με αποτέλεσμα τα όσα περιγράφονται πιο πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ έχει επιβληθεί και άλλη φορά πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, με αφορμή παρόμοιο περιστατικό.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως στην ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ θα επιβληθεί νέο πρόστιμο 300 ευρώ.

«Εμμεσες απειλές και στην καταγγέλλουσα»

Ο κ. Ντούγκας επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η πελάτης του που κατήγγειλε τη φρικαλεότητα, μόλις είδε το πίτμπουλ να επιτίθεται στο γατάκι φέρεται να της ζητούσε επίμονα να βγει από την περιφραγμένη παιδική χαρά, ωστόσο εκείνη νόμιζε πως την απειλούσε με αποτέλεσμα να της προτάσσει το σκυλί που γαύγιζε και να της λέει «άμα θέλεις, έλα εσύ μέσα», κάτι που σημαίνει «έμμεση απειλή», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Εμείς θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Η πελάτης μου αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, βάσει του ν. 4039/2012 για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων», κατέληξε ο δικηγόρος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παράλληλα, ο κ. Ντούγκας έκανε έκκληση, όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό να επικοινωνήσει μαζί του ή με τις αρμόδιες αρχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου