ΤΟΠΙΚΑ

Koύρσες τρόμου στον Βόλο υπό τον φόβο τοξικομανών

koύρσες-τρόμου-στον-βόλο-υπό-τον-φόβο-το-952290

Μπήκε σαν πελάτης σε ταξί και έκλεψε- «Χτένισε» την πόλη, αλλά τον εντόπισε ο ταξιτζής- Η συνοικία… που αποφεύγουν οι επαγγελματίες οδηγοί και γιατί

Η είδηση στο χθεσινό αστυνομικό δελτίο, ότι ένας 40χρονος συνελήφθη στον Βόλο για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, που αφορούσε τοξικομανή, κάτω από άλλες συνθήκες μπορεί να περνούσε στα «ψιλά».

Δεν συνέβη όμως αυτό. Για τον απλούστατο λόγο ότι το περιστατικό που μεσολάβησε της σύλληψης του 40χρονου, έχει πολύ παρασκήνιο και θα πρέπει να λειτουργήσει ως «καμπανάκι», αφενός διότι αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο πολυπληθής κλάδος ιδιοκτητών και οδηγών ταξί και αφετέρου διότι αποκαλύπτεται πως ορισμένα σημεία της πόλης, πλέον έχουν καταστεί «πιάτσες» αγοροπωλησίας ναρκωτικών 24ωρες το 24ωρο.

Ο Γ.Λ., ιδιοκτήτης ταξί, συνήθως σταθμεύει στην πιάτσα των ταξί δίπλα από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου. Το ίδιο έκανε και προχθές το απόγευμα, όποτε ένας 40χρονος μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και του ζήτησε να τον μεταφέρει σε συγκεκριμένο σημείο στη συνοικία της Νεάπολης, στον οικισμό των αθιγγάνων της περιοχής. Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής πριν μπει στο ταξί του απομακρύνθηκε από το όχημα λίγα μέτρα, για να πάρει προσωπικά του είδη τα οποία είχε αφημένα πάνω σ’ ένα τραπέζι.

«Περιμένοντας στην πιάτσα τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, συνηθίζουμε να καθόμαστε έξω σε ένα τραπεζάκι, περιμένοντας την επόμενη κούρσα. Το ίδιο έκανα και προχθές. Εκτέλεσα κανονικά το δρομολόγιο, ο 40χρονος με πλήρωσε και αποχώρησε. Μέσα στο αυτοκίνητο είχα ένα ποσό 600 ευρώ, το οποίο είχα προγραμματίσει να καταβάλλω σε συνεργείο. Όταν έφτασα στο συνεργείο για να πληρώσω συνειδητοποίησα ότι τα χρήματα είχαν κάνει «φτερά». Αμέσως κατάλαβα τι έχει συμβεί», περιέγραψε ο ίδιος την περιπέτειά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο ταξιτζής δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. «Αρχισα να ψάχνω με το αυτοκίνητο όλα τα στενά. Ήμουν σίγουρος ότι κάπου θα τον βρω», σκέφτηκε και τελικά δικαιώθηκε. Μετά από μία περίπου ώρα τον εντόπισε να βαδίζει αμέριμνος και χαλαρός, σα να μη συμβαίνει τίποτα, στην οδό Λαρίσης με κατεύθυνση τον Βόλο, λίγο πιο κάτω από το γήπεδο του Μαγνησιακού. Ο επαγγελματίας σταμάτησε με το αυτοκίνητο, τον ακινητοποίησε και κάλεσε την αστυνομία να τον συλλάβει.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, βάρους 4,16 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. Το υπόλοιπο ποσό είχε ξοδευτεί για την αγορά των ναρκωτικών.

Χθες ο επαγγελματίας περιέγραψε την περιπέτειά του και στο Αυτόφωρο όπου δικάστηκε ο 40χρονος.

«Το τσαντάκι είχε μέσα 600 ευρώ τα οποία χρωστούσα στο συνεργείο του αυτοκινήτου και σε μια οικογενειακή μου υποχρέωση. Με έκλεψε και με άφησε με χρέη» επανέλαβε και ζήτησε την καταδίκη του. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 8 μήνες με τριετή αναστολή.

Ευδόκιμος Πασχαλίδης: Αυξημένα τα κρούσματα

Με αφορμή το προχθεσινό συμβάν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε εκτός από τον επαγγελματία αυτοκινητιστή που έπεσε «θύμα» κλοπής και στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «VOLOS TAXI»Ευδόκιμο Πασχαλίδη.

Ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κλοπών από ταξί, είτε τα οχήματα είναι σταθμευμένα και εκτός λειτουργίας είτε με το πρόσχημα της απασχόλησης ενώ βρίσκονται εν κινήσει.

«Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοί τους τελευταίους μήνες έχουν σηκωθεί να πάνε για δουλειά και έχουν βρει τα αυτοκίνητά τους βανδαλισμένα, με σκοπό την κλοπή. Δεν σταματάμε να κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί. Να μην αφήνουν χρήματα μέσα στο αυτοκίνητο και να φροντίζουν να σταθμεύουν τα οχήματα σε σημεία που δεν είναι εύκολο για τους δράστες να παρέμβουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης ότι, έχοντας διαπιστώσει ότι υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα σημεία στα οποία γίνεται αγοροπωλησία ναρκωτικών, με τους αυτοκινητιστές να αποφεύγουν τις κούρσες, ειδικά αν αντιληφθούν ότι ο εν δυνάμει πελάτης είναι τοξικομανής.

«Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα- γράμματα για ένα μεροκάματο 30 και 40 ευρώ την ημέρα. Δουλεύουμε για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας», επισήμανε χαρακτηριστικά, θέλοντας να καταδείξει τους κινδύνους του επαγγέλματος που αντιμετωπίζουν μέρα- νύχτα στο τιμόνι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου