ΤΟΠΙΚΑ

«Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο Χαρ. Μπιλλίνης»

νέος-πρύτανης-στο-πανεπιστήμιο-θεσσ-952121

Βέβαιη θεωρείται η εκλογή του πριν ακόμη τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τη θέση

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προδίκασε ο πρύτανης του ιδρύματος, Ζήσης Μαμούρης, παρουσιάζοντας σε δημόσια εκδήλωση για την Συλλογή Bellasi, τον κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη ως τον νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε αυτή την εκδήλωση συνυπάρχουν τρεις πρυτάνεις. Ο πρώην, Γιώργος Πετράκος, ο σημερινός (μιλώντας για τον εαυτό του) και όπως όλα δείχνουν ο νέος πρύτανης, Χαράλαμπος Μπιλλίνης», είπε κατά την έναρξη του χαιρετισμού του ο κ. Μαμούρης, επιβεβαιώνοντας ότι το τρίτο και τελευταίο στάδιο της εκλογικής διαδικασίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι υπόθεση… για έναν.

Ο κ. Μπιλλίνης που καθόταν στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης έχοντας στο πλευρό του τον πρώην πρύτανη, Γιώργο Πετράκο και το εκλεγμένο εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, Θάνο Μακρή- πολιτικό μηχανικό, αντέδρασε χαμογελώντας στο σχόλιο του κ. Μαμούρη, τον οποίο όπως όλα δείχνουν θα διαδεχθεί στον πρυτανικό θώκο.

Βεβαίως μέχρι στιγμής ο ίδιος, δεν έχει καταθέσει επισήμως την υποψηφιότητά του αν και έχει εκφράσει την πρόθεση διεκδίκησης της θέσης. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων εκπνέει την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου και προς το παρόν μοναδικός υποψήφιος για τη θέση εμφανίζεται ο πλειοψηφών στις εκλογές ανάδειξης εσωτερικών μελών Χαράλαμπος Μπιλλίνης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που εξέδωσε ο απερχόμενος πρύτανης του Π.Θ., Ζήσης Μαμούρης, η θητεία του νέου πρύτανη που θα αναδειχθεί, εκπνέει στις 31 Αυγούστου 2026.

Η εκλογή Χαράλαμπου Μπιλλίνη θεωρείται βέβαιη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα πρόσωπα που θα επιλέξει ως συνεργάτες του και θα τους προτείνει ως αντιπρυτάνεις. Όπως είναι γνωστό, η υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηριωμένη πρόταση με το προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης του Α.Ε.Ι. σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και από κατάλογο μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) που θα προταθούν να αναλάβουν το αξίωμα του αντιπρύτανη, καθώς και τους τομείς ευθύνης που προτείνεται να τους ανατεθούν.

Σημειώνεται ότι οι αντιπρυτάνεις έχουν θητεία παράλληλη με αυτήν του πρύτανη και η ιδιότητά τους είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του εσωτερικού μέλους Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Ε.Ι., του Κοσμήτορα, του Προέδρου Τμήματος και του Διευθυντή Τομέα, καθώς και με κάθε επαγγελματική ενασχόληση εκτός του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.).

Υπενθυμίζεται ότι μόλις κατατεθούν οι υποψηφιότητες, ο κ. Μαμούρης θα καλέσει Σύγκλητο για τη διαδικασία της ακρόασης και αξιολόγησης.

Αμέσως μετά τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης θα προχωρήσουν σε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη, ο οποίος θα πρέπει να συγκεντρώσει τις οκτώ από τις 11 ψήφους.

Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, ο υποψήφιος δεν εκλέγεται πρύτανης και επαναλαμβάνεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη από την αρχή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου