ΤΟΠΙΚΑ

«Πρόβα τζενεράλε» για καλοκαίρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

πρόβα-τζενεράλε-για-καλοκαίρι-το-τρ-951516

Αισιόδοξα μηνύματα δίνουν οι μέχρι τώρα κρατήσεις δωματίων που έχουν σημειωθεί στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία

Με το βλέμμα στραμμένο στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βαδίζουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας με τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων να είναι ιδιαίτερα θετικά.

Μετά τη μαζική έξοδο των ετεροδημοτών προς τον τόπο κατοικίας του προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οι περισσότεροι πλέον κοιτούν στην επόμενη μεγάλη έξοδο, εκείνη του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Ακόμη και σχεδόν 10 ημέρες πριν, αποφασισμένοι εκδρομείς έχουν, ήδη, προχωρήσει σε κρατήσεις δωματίων.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, που έχει ξεκινήσει να δείχνει το καλό του πρόσωπο, το συγκεκριμένο τριήμερο θα δώσει και το επίσημο σήμα εκκίνησης για την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία και με τα δεδομένα του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, το φετινό καλοκαίρι θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γρηγόρης Κοντορίζος ανέφερε ότι το ενδιαφέρον για τη χερσαία Μαγνησία είναι ιδιαίτερα μεγάλο για το τριήμερο.

«Στον Βόλο και το κεντρικό Πήλιο οι πρώτες κρατήσεις ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν ξεκινήσει, με τα ποσοστά ναι μεν να είναι κάτω από τη βάση, ωστόσο να προμηνύουν ότι θα αυξηθούν κατά πολύ. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 40% και ελπίζουμε ότι θα φτάσει το 85- 90%» αναφέρει ο κ. Κοντορίζος.

Αναφορικά με το Αν. Πήλιο ο ίδιος τόνισε ότι το συγκεκριμένο τριήμερο σηματοδοτεί την έναρξη του τουρισμού στην περιοχή. «Στο Αν. Πήλιο οι κρατήσεις είναι ήδη πάνω από το 60% και πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουν το 90%». Τα ίδια επισημαίνει και για το Νότιο Πήλιο που διαθέτει πολλούς παραθαλάσσιους προορισμούς.

Η Μαγνησία για ακόμη μία φορά κερδίζει την προτίμηση των εκδρομέων με τις επιλογές τόσο για ορεινούς όσο και για παραθαλάσσιους προορισμούς να δικαιώνονται από τις αφίξεις.

Ο γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων επεσήμανε, ακόμη, ότι στη Μαγνησία το σύνολο, σχεδόν, των ενοικιαζόμενων δωματίων και των ξενοδοχειακών μονάδων έχουν ανοίξει και είναι έτοιμα να υποδεχθούν του επισκέπτες.

Ακόμη τονίζει ότι παρά την αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει ο νομός μας μέχρι και την τελευταία στιγμή θα υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια. «Η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχουν πολλοί επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, αλλά και πάλι τα δωμάτιά μας επαρκούν για να εξυπηρετηθούν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα οι διακοπές στον νομό Μαγνησίας δεν είναι απαγορευτικές καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι για όλα τα βαλάντια και όλες τις ανέσεις».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δωμάτια τόσο στο Πήλιο όσο και μέσα στον Βόλου που ξεκινούν από τα 65 ευρώ το βράδυ με την παροχή του πρωινού γεύματος και φτάνουν μέχρι και τα 250 ευρώ το βράδυ. Σαφώς, η δεύτερη κατηγορία αφορά εκείνους με μεγαλύτερες απαιτήσεις και ανέσεις» εξήγησε ο κ. Κοντορίζος.

Στο ίδιο θετικό κλίμα, αλλά υπό διαφορετική τουριστική σκοπιά κινούνται και τα νησιά των Σποράδων. Όπως ανέφερε στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέξανδρος Ευσταθίου από την έναρξη των διεθνών πτήσεων τα ξενοδοχεία στα νησιά είναι γεμάτα.

«Εμείς δεν περιμένουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι περισσότερες πτήσεις από τους διεθνείς προορισμούς φτάνουν γεμάτες και οι τουρίστες διοχετεύονται τόσο στη Σκιάθο όσο και στη Σκόπελο. Οσα δωμάτια μείνουν κενά εκείνες τις ημέρες. είμαστε σίγουροι θα καλυφθούν από Ελληνες» διευκρίνισε.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου