ΤΟΠΙΚΑ

«Προπύργιο» της Ελληνικής Λύσης η Αλόννησος

προπύργιο-της-ελληνικής-λύσης-η-αλό-951067

Τα πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα που «τίμησαν» με την ψήφο τους πολίτες στη Μαγνησία

Η «ανάγνωση» της προχθεσινής κάλπης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για τους «μεγάλους» όσο και για τους «μικρούς» αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.

Το σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο διεξήχθησαν οι προχθεσινές εκλογές είχε ανοίξει την όρεξη… πολλών πολιτικών κινήσεων και σχημάτων τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά και όπως δείχνει η κάλπη, «τιμήθηκαν» από ορισμένους πολίτες, που επέλεξαν να μην ψηφίσουν κάποιο από τα κόμματα που διεκδικούσαν με αξιώσεις να μπούνε στη Βουλή.

Παράλληλα υπήρξαν όμως και μη αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στην Αλόννησο όπου καταγράφηκε μία πολύ μεγάλη άνοδο για την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που μπορεί πλέον να θεωρεί το όμορφο νησί των Σποράδων ως προπύργιό του, αφού ενώ στη Μαγνησία συγκεντρωτικά έλαβε ποσοστό4,13% στην Αλόννησο η κάλπη έδωσε 11,86% αφήνοντας στην τρίτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ με 11,65%.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι στη Σκόπελο ΚΚΕ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με ποσοστό 16,48% και 437 ψήφους έναντι 15,95 του ΣΥΡΙΖ και 423 ψήφων.

Η «παρουσία» των πρωτοεμφανιζόμενων

Ψηφοφόροι της Μαγνησίας ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα προχθές Κυριακή επέλεξαν μικρούς σχηματισμούς με την ψήφο τους.

Με το χαμηλότερο ποσοστό εμφανίστηκε το κόμμα «Νέα Δομή» το οποίο πήρε πέντε ψηφοδέλτια.

Μέχρι να οριστικοποιηθούν οι έδρες στον νομό Μαγνησίας έδειχναν τα «δόντια» τους η Πλεύση Ελευθερίας που πήρε 3.829 ψήφους και σχεδόν διπλασίασε τις εκλογικές της δυνάμεις, ενώ έκπληξη για πολλούς ήταν το κόμμα «ΝΙΚΗ» που στον νομό πήρε ποσοστό 3,13% και 3.392 ψηφοδέλτια

Απογοήτευση επικρατούσε από νωρίς στο ΜέΡΑ 25 που δεν κατάφερε να πείσει, ενώ κόμματα όπως ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που πήρε 1,29 % και 1.399 ψηφοδέλτια, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ με 891 ψηφοδέλτια και ποσοστό 0,82%, ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ που έλαβε 733 ψηφοδέλτια (0,72%), Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με ποσοστό 0,60 % και 648 ψηφοδέλτια, το ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ που άγγιξε το 0,53% με 571 ψηφοδέλτια, το ΕΑΝ με ποσοστό 0,32 % και 342 ψηφοδέλτια κ.α.. καταγράφηκαν επίσης στην προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου