ΤΟΠΙΚΑ

«Πιάστηκαν στα χέρια» για τα διακριτικά σε εκλογικό του Βόλου

πιάστηκαν-στα-χέρια-για-τα-διακριτι-950288

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ εκλογικών αντιπροσώπων σε εκλογικό τμήμα του Βόλου σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Λίγο μετά τις 13:00 αναστάτωση προκλήθηκε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όταν εκλογικοί αντιπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήρθαν «στα χέρια».

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι ο επόπτης της Νέας Δημοκρατίας φορούσε διακριτικό του κόμματος στο πέτο από το σακάκι του. Στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να του το αφαιρέσουν με τη βία λέγοντας πως αυτό είναι παράνομο, με τον επόπτη της Νέας Δημοκρατίας να καλεί την αστυνομία για να λύσει τις διαφορές.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Χρήστος Στραπάτσας, ο εκλογικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι βάση νόμου ο επόπτης έχει το δικαίωμα να περνάει να ελέγχει όλα τα τμήματα στο εκλογικό κέντρο. Ο ίδιος έχει οριστεί ως επόπτης, συνολικά, για το εκλογικό κέντρο, αλλά και εκλογικός αντιπρόσωπος για το 122ο τμήμα.

«Ο επόπτης αναλαμβάνει να επιτηρεί όλα τα τμήματα και μπορεί να φέρει τα διακριτικά του κόμματος. Όταν μπεις όμως μέσα στο εκλογικό κέντρο δεν μπορείς να έχεις τα διακριτικά, ενώ είσαι μόνιμα παρών στην αίθουσα. Πέρασα, λοιπόν, να ελέγξω όλα τα εκλογικά τμήματα και βγαίνοντας από το 117ο εκλογικό τμήμα, με πλησίασαν δύο άνθρωποι από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μου είπαν ότι αυτό που κάνω είναι παράνομο, ενώ ισχυρίστηκαν ότι είναι επόπτες, χωρίς να δείξουν διοριστήριο, με τον λόγο τους μόνο. Ηρθαν τραμπούκισαν και τους άλλους δύο εκλογικούς αντιπροσώπους που έχουμε εδώ πέρα και ξεκίνησαν να τους απειλούν, ενώ επιτέθηκαν σε μένα ξηλώνοντάς μου την κονκάρδα, το διακριτικό μου» επισημαίνει.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, πλήθος κόσμου που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό έγινε αποδέκτης φραστικής επίθεσης από τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Επιτέθηκαν στον κόσμο που περίμενε να ψηφίσει λέγοντάς του πώς επιτρέπουν την παρανομία ενώ εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι φασίστες και επιβάλλουν τον νόμο. Κάλεσα την αστυνομία προκειμένου να δώσει λύση στις διαφορές και μέχρι να έρθει συνέχισαν να με σπρώχνουν και να προσπαθούν να μου αφαιρέσουν το καρτελάκι με απειλές και τραμπουκισμούς» τονίζει ο κ. Στραπάτσας.

Με την άφιξη της αστυνομίας ειδοποιήθηκε ο έφορος ο οποίος διευκρίνισε πως δεν είναι παράνομο να φέρεις τα διακριτικά του κόμματος, παρά μόνο εάν είσαι εγκατεστημένος μέσα σε εκλογικό τμήμα.

Το θέμα θερώθηκε λήξαν με τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εγκαταλείπουν το σημείο, μετά την ενημέρωση από αστυνομία και έφορο ότι δεν υπήρξε παραβίαση του νόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου