ΤΟΠΙΚΑ

Λειψές οι εφορευτικές επιτροπές στη Μαγνησία – Προσαγωγές από την αστυνομία

λειψές-οι-εφορευτικές-επιτροπές-στη-μ-950272

Ομαλά κινείται μέχρι και αυτήν την ώρα η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά κέντρα της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μέχρι στιγμής, έχει προσέλθει στις κάλπες περίπου το 50% του κάθε εκλογικού τμήματος, με τα ποσοστά να έχουν ενταθεί ιδιαίτερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και περίπου τις 14:30.

Ωστόσο, ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο έχει εντοπιστεί στην πλειονότητα των εκλογικών κέντρων είναι η μη ολοκληρωμένη σύσταση της εφορευτικής επιτροπής. Ενώ ο νόμος ορίζει ότι η εφορευτική επιτροπή πρέπει να αποτελείται από πέντε, συνολικά, άτομα συμπεριλαμβανομένων του δικαστικού αντιπροσώπου και του γραμματέα, οι περισσότερες επιτροπές σε επίπεδο Μαγνησίας αποτελούνται από 2-3 άτομα.

Πολλοί από εκείνους που είχαν οριστεί ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής και προσήλθαν στις κάλπες, αναφέρουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί ότι είναι μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκε και η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές δια του αδιάβλητο της διαδικασίας. Απόρροια της έλλειψης ατόμων στις επιτροπές είναι οι ψηφοφόροι να παίρνουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια και να δημιουργούνται τεράστιες καθυστερήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου