ΤΟΠΙΚΑ

Λογαριασμός νερού 6.000 ευρώ για τρεις μήνες

λογαριασμός-νερού-6-000-ευρώ-για-τρεις-μήν-950160

Σοκ για ιδιοκτήτη εξοχικής κατοικίας στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου – Πληθαίνουν οι καταγγελίες δημοτών

Εντείνονται οι διαμαρτυρίες δημοτών στο Νότιο Πήλιο για το νέο γύρο «φουσκωμένων» λογαριασμών που άρχισαν να παραλαμβάνουν από αρχές Μαΐου και καλούνται να εξοφλήσουν έως τέλος του μήνα.

Ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας στην περιοχή παρέλαβε λογαριασμό ύψους 6.000 ευρώ για κατανάλωση νερού. Με επιστολή του προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εξηγεί ότι πρόκειται για εξοχική κατοικία, η οποία λειτουργεί μόλις τρεις μήνες τον χρόνο και καλείται να πληρώσει νερό που αντιστοιχεί σε καθημερινή κατανάλωση για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών. Δηλώνει δε αποφασισμένος να συμμετέχει στη διαδικασία κατάθεσης αγωγών που κινούν κάτοικοι της περιοχής για τα αστρονομικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν για καταναλώσεις νερού που χρεώνονται αναδρομικά, άγνωστο από πότε.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, από τις αρχές του μήνα, άρχισαν να καταφθάνουν μπιλιετάκια για το νερό με «τσουχτερά» ποσά προς πληρωμή. Κατά μέσο όρο δημότες καλούνται να πληρώσουν 700 – 800 ευρώ, ορισμένοι όμως καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν αναφορές για λογαριασμούς των 2.500 ευρώ, των 4.500 ευρώ και μόλις χθες των… 28.000 ευρώ για επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Κάλαμο.

Οπως αναφέρουν δημότες, τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν αφορούν πολλές φορές σε λάθος ρολόγια ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει γίνει καν καταμέτρηση.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα… εγκεφαλικά, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε μοιράσει και τον περασμένο Οκτώβριο.

Ειδικά στο Τρίκερι, κάτοικοι έχουν προχωρήσει στη συγκέντρωση 400 υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας τόσο για την κακή ποιότητα του νερού, όσο και για τις υπέρογκες χρεώσεις και το έχουν επιδώσει στην τοπική κοινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου