ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες εγκατάλειψης στον Αη Γιάννη και το Χορευτό

εικόνες-εγκατάλειψης-στον-αη-γιάννη-κ-950157

Στην έναρξη της τουριστικής περιόδου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου

Τραγικές είναι οι εικόνες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι αλιείες αλλά και οι πρώτοι τουρίστες από την κατάσταση στα δύο κύρια τουριστικά θέρετρα του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, στον Αγιο Ιωάννη και το Χορευτό, στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, καταγγέλλει η παράταξης της ΛΑΣ με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, «η αποκατάσταση του λιμανιού του Αη Γιάννη δεν ολοκληρώθηκε με τρόπο που να μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στα ντόπια καΐκια και μικρά σκάφη. Ηδη η λιμενολεκάνη από την αρχική κατασκευή του λιμανιού και για τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει καθαριστεί ποτέ! Οι εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν, υπολείπονται για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών εντός του λιμανιού, αφού τα κύματα εξακολουθούν να διαπερνούν τον προφυλακτήριο τοίχο. Βράχοι αποκολλούνται από τον προφυλακτήριο τοίχο και πέφτουν εντός του λιμένα με αποτέλεσμα να καταστραφούν από την πρώτη κιόλας χρονιά, οι έξι από τις επτά θέσεις ρευματοδότησης και νερού (pillars)».

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ΛΑΣ, «στον Αγιο Ιωάννη – Παπά νερό δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη από το 2018 η επισκευή τοίχου αντιστήριξης που συνδέει τις δύο παραλίες με αποτέλεσμα η προσπέλαση από τη μία παραλία στην άλλη, να πραγματοποιείται με δυσκολία. Ήδη, το δημοτικό απορριμματοφόρο δεν μπορεί να προσπελάσει το έδαφος, τις βροχερές ημέρες καθώς βουλιάζει μέσα στα χώματα. Η εργολαβία έχει καθυστερήσει χρονικά καθώς το πρόβλημα υπάρχει από το 2018. Η αρχική δημοπράτηση του έργου ήταν 48.000 ευρώ, έχει φτάσει σήμερα στις 159.000 για την αποκατάσταση της ίδιας ζημιάς, με την Δημοτική αρχή να προχωράει σε συνεχόμενες παρατάσεις της χρονικής διάρκειας και απευθείας αναθέσεις στον ίδιο εργολάβο».

Ακόμη, η ΛΑΣ αναφέρεται και στην πρόσβαση στην παραλία της Πλάκας που είναι ανέφικτη από τις κατολισθήσεις πρανών με αποτέλεσμα να αποκόπτεται σημαντικό κομμάτι της διαθέσιμης παραλίας για τους λουόμενους. Προσθέτει ότι είναι κατεστραμμένοι πολλοί φανοστάτες κατά μήκος της παραλίας, η μεταλλική πεζογέφυρα είναι σκουριασμένη ενώ στο Χορευτό, τα τεχνικά έργα είναι σταματημένα και το λιμάνι παρουσιάζει προβλήματα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Τέλος, μιλά για απουσία του χώρου στάθμευσης που χρησιμοποιούσε ο Δήμος για μια ακόμη χρονιά αποτελεί επίσης πρόβλημα τόσο για τους τουρίστες αλλά και ντόπιους που δυσκολεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες να βρουν θέση στάθμευσης.

Κατεστραμμένος Φανοστάτης στον Αη Γιάννη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου