ΤΟΠΙΚΑ

Τριπλό βραβείο για το νηπιαγωγείο Babyland

τριπλό-βραβείο-για-το-νηπιαγωγείο-babyland-949950

Σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους στον οποίο συμμετείχε με τρεις υποψηφιότητες

Τριπλή και μάλιστα διεθνή διάκριση πέτυχε το Νηπιαγωγείο Babyland στον Βόλο, το οποίο συμμετείχε στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;».

Το Babyland απέσπασε τρία βραβεία: 1ο για τη Μουσική Σύνθεση με το τραγούδι «Όταν ακούω τη λέξη», 2ο για την ταινία, με τίτλο: «Η Ανάποδη ταινία» και 3ο για την Αφίσα της ταινίας.

Η διάκριση είναι πολύ σημαντική μιας και στο διαγωνισμό υπέβαλαν συμμετοχή 204 ταινίες, από τις οποίες οι 108 στην κατηγορία που συμμετείχε το σχολείο: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση –Μυθοπλασία.

Το σχολείο υιοθετεί τεχνικές της Παιδαγωγικής του Selestin Freinet στα πλαίσια της οποίας ανίχνευσε τις ιδέες των παιδιών σχετικά με το πια θα είναι η ιδέα που θα αποτελέσει το περιεχόμενο της ταινίας. Τα παιδιά ήταν συγχρόνως σκηνοθέτες, καμεραμάν, ηθοποιοί και τραγουδιστές. Το όλο project εντάχθηκε στα Εργαστήρια δεξιοτήτων και στην ενότητα STEAM.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία και τα αποτελέσματα ήταν προϊόν μιας ομαδικής προσπάθειας παιδιών και εκπαιδευτικών.

Οι συντελεστές της ταινίας ήταν τα παιδιά της τάξης και οι εκπαιδευτικοί Τριανταφυλλίδη Έλενα, Πατρικίου Νάνσυ, η μουσικός Παπαγεωργίου Θάνια, στο μοντάζ Καψάλης Ανδρέας και ηχοληψία Δεληστάθης Νίκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου