ΤΟΠΙΚΑ

Διαγραμμίσεις με νέα υλικά ξεκινά πιλοτικά ο Δήμος Βόλου σε τμήμα του κεντρικού οδικού δικτύου

διαγραμμίσεις-με-νέα-υλικά-ξεκινά-πιλ-949903

Διαγραμμίσεις με πιλοτική εφαρμογή νέων υλικών πρόκειται να κάνει ο Δήμος Βόλου σε τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 80.000 ευρώ η μελέτη του οποίου έρχεται προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη και για το οποίο θα γίνει ανοιχτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Οι εργασίες διαγράμμισης αφορούν κόμβους (τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης όσο και σε άλλους κόμβους του οδικού δικτύου) πεζοδιαβάσεις, σύμβολα, άξονες οδών, θέσεις στάθμευσης με την εφαρμογή ανακλαστικής βαφής.

Οι εργασίες διαγράμμισης περιλαμβάνουν:

  • Χάραξη και διαγράμμιση κόμβων στο οδικό δίκτυο (διαβάσεις πεζών, γραμμές υποχρεωτικής διακοπής πορείας STOP, σύμβολα Κ16, βέλη πορείας, λοξές γραµµές τύπου zebra και λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης) με χρώμα διαγραμμίσεων λευκό
  • Κατά μήκος διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων στους άξονες του οδικού δικτύου της πόλης (διαχωρισμός λωρίδων ίδιας ή αντιθέτων κατευθύνσεων, λεωφορειολωρίδες –μονοί άξονες με συνεχή ή διακεκομμένη γραμμή κατά περίπτωση στις οδούς που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία) με χρώμα διαγραμμίσεων λευκό.

Οι απαιτήσεις των επιδόσεων των διαγραμμίσεων αφορούν στον συντελεστή φωτεινότητας, στον συντελεστή οπισθανάκλασης, στην φωτεινότητα σε τυπικό φως ημέρας και στην αντιολισθηρότητα.

Ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει μία φορά, στη μέση του χρόνου συντήρησης (μετά την παρέλευση επτάμιση μηνών), καθώς και σε έκτακτεςπεριπτώσεις που θα δοθεί εντολή από την υπηρεσία, να προβαίνει σε καθαρισμό και πλύσιµο για την απομάκρυνση κάθε επικολλώμενου ρύπου (ελαστικά, λάσπη, λάδια κλπ) για τη διατήρηση της φωτεινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου συντήρησης (15 μήνες). Σε περιπτώσεις φθορών, που θα προκληθούν στο διάστημα του χρόνου εγγύησης, και οι οποίες θα οφείλονται σε ελαττώματα του υλικού ή στη πλημμελή εκτέλεση της εργασίας, η αποκατάσταση θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ανάδοχο του έργου και θα γίνεται με τη σύνταξη πρωτοκόλλου φθοράς – αντικατάστασης.

Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι πέντε μήνες. Επισημαίνεται ότι τουλάχιστον το 50% των εργασιών διαγράμμισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο της σύμβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου