ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώνεται η άφιξη των ετεροδημοτών

κορυφώνεται-η-άφιξη-των-ετεροδημοτών-949896

Αυξημένα τα δρομολόγια σε ΚΤΕΛ Μαγνησίας ενόψει της αυριανής εκλογικής διαδικασίας

Το αδιαχώρητο επικρατεί από χθες το πρωί στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Οι διοικήσεις των μέσων μεταφοράς απαντούν στις ανάγκες των εξοδούχων με αυξημένα δρομολόγια ώστε από όλα τα μέρη της Ελλάδας να εξυπηρετηθούν οι ετεροδημότες.

Ιδιο κλίμα επικρατεί και στη Μαγνησία. Ηδη, από προχθές το απόγευμα τα λεωφορεία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας φτάνουν γεμάτα. Φοιτητές, οικογένειες, στρατιωτικοί γυρνάνε στον «τόπο» τους προκειμένου να παραστούν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, αναφέρει ότι η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των εκλογών ενώ στο δυναμικό των δρομολογίων έχουν προστεθεί και πολλά έκτακτα.

«Από την Πέμπτη το απόγευμα έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στη Μαγνησία ετεροδημότες από όλα τα μέρη της Ελλάδας για τις εκλογές. Παραδοσιακά, παρατηρείται το φαινόμενο τέτοιες ημέρες οι σταθμοί των ΚΤΕΛ να «βουλιάζουν». Το υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει προσθέσει έκτακτα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες. Από και προς τους δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, έχουν προστεθεί δρομολόγια και σχεδόν ανά μία ώρα υπάρχει λεωφορείο στη γραμμή. Το ίδιο και σε μικρότερους προορισμούς, ανάλογα, πάντα και με τη ζήτηση» επισημαίνει ο κ. Κολυνδρίνης και προσθέτει ότι και μέσα στη Μαγνησία τα δρομολόγια είναι αυξημένα για τα χωριά.

Όπως τόνισε ο κ. Κολυνδρίνης η έξοδος των ετεροδημοτών αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο, ενώ τα δρομολόγια της επιστροφής θα γίνουν, πιθανότατα, τη Δευτέρα. Ωστόσο, για πολλούς η μετακίνηση λόγω εκλογών αποτελεί μεγάλο οικονομικό «αγκάθι» και περιττό έξοδο.

«Οι τιμές των εισιτηρίων, δυστυχώς, δεν άλλαξαν εξαιτίας των εκλογών. Υπάρχουν οι ήδη υπάρχουσες εκπτώσεις σε φοιτητές, στρατιωτικούς και ειδικές κατηγορίες, ενώ εκείνο που εμείς προτείνουμε στους υπόλοιπους που θα επιλέξουν το ΚΤΕΛ για τη μετακίνηση είναι να κλείσουν εισιτήριο μετ’ επιστροφής ώστε να πάρουν την έκπτωση του 15%» διευκρινίζει ο κ. Κολυνδρίνης.

Ανάλογα με τις ανάγκες προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες με επιπλέον δρομολόγια

Χιλιάδες ετεροδημότες καταφθάνουν στη Μαγνησία ενώ αντίστοιχος αριθμός είναι και εκείνος που αποχωρεί από τον νομό. Μεγάλο μέρος των θέσεων καλύπτεται από τους φοιτητές που επιστρέφουν στα σπίτια τους με σκοπό να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Είναι, άλλωστε, μία χρονιά που η στάση της νέας γενιάς ως προς τη συμμετοχή των εκλογών έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα. Η αυξημένη ωστόσο μετακίνηση που καταγράφεται σε σταθμούς και λιμάνια δείχνει αισιοδοξία ως προς τη συμμετοχή.

Σε επιφυλακή η Τροχαία για τις εκλογές 2023

Την ίδια ώρα, η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή έως και την ερχόμενη Δευτέρα για την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία, αλλά και για τη διευκόλυνση των πολιτών στις μετακινήσεις τους, προκειμένου να προληφθούν τυχόν τροχαία ατυχήματα.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακόμη, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από σήμερα τα ξημερώματα η διέλευση των πολιτών από σταθμούς διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας θα είναι δωρεάν.

Η ελεύθερη διέλευση ξεκίνησε στις 00:01 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου