ΤΟΠΙΚΑ

Δίνουν αυξήσεις για να βρούνε προσωπικό στον τουριστικό κλάδο

δίνουν-αυξήσεις-για-να-βρούνε-προσωπι-949734

Φόβοι ότι θα επαναληφθούν τα κενά σε τουρισμό και επισιτισμό, ενώ ξεκινά η τουριστική σεζόν

Σοβαρούς φόβους ότι θα περιέλθουν σε αδιέξοδο ο τουριστικός κλάδος και ο επισιτισμός εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού – πάνω από 80.000 κενών θέσεων εργασίας μέχρι τώρα– εκφράζουν οι επαγγελματίες του χώρου, λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα πρέπει να καταβληθούν πλέον υψηλότεροι μισθοί, προκειμένου να πείσουν τους εργαζομένους να επιστρέψουν στον τουρισμό. Να επιστρέψουν, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν πρόβλημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Iνστιτούτου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων για το 2023 σε όλο τον κλάδο του τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές υπηρεσίες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ οι ελλείψεις σε προσωπικού φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 100.000, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή δραστηριοποίηση τους.

Η «λύση» της εισαγωγής εργαζομένων από τρίτες χώρες αποδείχθηκε «ανεπαρκής», καθώς με την τελευταία υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η δυνατότητα μετάκλησης 9.261 εργαζομένων για τους κλάδους εστίασης και καταλυμάτων για την περίοδο 2023 – 2024.

Σε έρευνα που έγινε σε 200 ξενοδοχειακές ΜμΕ καταγράφηκε ότι βασικό εμπόδιο στο δρόμο τους οι επαγγελματίες αναγνωρίζουν τη δυσκολία εύρεσης προσωπικού, με αποτέλεσμα πολλοί να οδηγούνται σε μισθολογικές αυξήσεις που φθάνουν έως και 20% σε νησιωτικές περιοχές για το 2023.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί και στον κλάδο της εστίασης καθώς η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι ένας από τους παράγοντες που προβληματίζουν τους εργαζόμενους.

Οι επιχειρηματίες επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι βλέπουν τη δουλειά στην εστίαση ως μία μεταβατική περίοδο, εξηγώντας τους λόγους που δεν βρίσκουν προσωπικό.

Συμπληρώνουν ακόμη ότι την περίοδο της πανδημίας όταν και η εστίαση έμεινε κλειστή για πολλούς μήνες, πολλοί εργαζόμενοι άλλαξαν επάγγελμα και δεν επέστρεψαν στη συνέχεια στον κλάδο.

Κατά τον γενικό γραμματέα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γρηγόρη Κοντορίζο, δύο είναι οι κύριοι λόγοι της έλλειψης προσωπικού.

Ο ένας παράγοντας συνδέεται με την πανδημία, που «βίαια» έθεσε εκτός λειτουργίας την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία εξωθώντας τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους. Ο έτερος παράγοντας αφορά την περίοδο 2013-2019, όταν η τουριστική οικονομία αναπτυσσόταν και οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας ήταν σε ύφεση. Την περίοδο αυτή οι εργαζόμενοι στράφηκαν μαζικά στον τουρισμό, ενώ από το 2020 έως το 2022 συνέβη ακριβώς το ανάποδο. Αυτοί οι δύο λόγοι σε συνδυασμό με την εποχικότητα της τουριστικής περιόδου επιτείνουν το πρόβλημα, σημειώνει ο ίδιος.

Από την πλευρά των εργαζομένων επισημαίνεται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά, καθώς όσοι παραμένουν στον τομέα της εστίασης εξαναγκάζονται να δουλεύουν ακόμη περισσότερες ώρες λόγω των ελλείψεων.

Ωστόσο, το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί λείπουν εργαζόμενοι όταν μάλιστα η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία των νέων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι στον κλάδο τουρισμού και επισιτισμού υπάρχει πλέον υποχρεωτική κλαδική σύμβαση που σημαίνει ότι πρέπει να την εφαρμόζουν όλοι. Αρα οι αμοιβές που προκύπτουν, ακόμα και οι χαμηλότερες είναι πολύ υψηλότερες από τη γενική συλλογική σύμβασης των εργαζομένων. Το ελάχιστο όριο είναι υψηλότερο από το γενικό ελάχιστο όριο, ενώ ταβάνι στους υψηλούς μισθούς δεν υπάρχει, αφού αυτό καθορίζεται από την αγορά. Ουσιαστικά όταν υπάρχει ζήτηση και μικρή προσφορά σε εργαζόμενους οι μισθοί ανεβαίνουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου