ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισε το Εκθεσιακό στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Χρήστου Μπουκώρου

πλημμύρισε-το-εκθεσιακό-στην-κεντρικ-949778

Χιλιάδες κατέκλυσαν το Εκθεσιακό στη συγκέντρωση του Χρήστου Μπουκώρου

Σείστηκε το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου από χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι κατέκλυσαν ασφυκτικά τον τεράστιο αυτόν χώρο, όπου πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής, Χρήστος Μπουκώρος.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, ως ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής, έκλεισε, ως είθισται, την προεκλογική εκστρατεία στη Μαγνησία, με μία εντυπωσιακή και δίχως προηγούμενο τα πολλά τελευταία χρόνια πολιτική συγκέντρωση σε όγκο και παλμό.

Χαρακτηριστικό της ογκώδους συγκέντρωσης ήταν το γεγονός ότι εκατοντάδες πολίτες αναγκάστηκαν να παραμείνουν στον προθάλαμο και εξωτερικά του Εκθεσιακού.

Η παρουσία των 3.000 και πλέον πολιτών δικαίωσε τον Χρήστο Μπουκώρο στην επιλογή του χώρου απ’ όπου εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα νίκης ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Τον υποψήφιο βουλευτή υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό χιλιάδες πολίτες. «Χρήστο γερά για την πρωτιά», το σύνθημα που αντηχούσε στον κατάμεστο χώρο του Εκθεσιακού. Ηταν μάλιστα τόσο δυναμική η παρουσία τους, που ο ίδιος ανεβαίνοντας στο βήμα είπε: «Θα νικήσουμε είναι βέβαιο».

«Είναι συγκλονιστική η παρουσία σας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, με συγκινείτε. Σπάνια έχει ένας πολιτικός την τύχη να εισπράττει τέτοια αγάπη και τόσο μαζική υποστήριξη. Σηκώστε ψηλά τις σημαίες της Ελλάδας, της Μαγνησίας και του Βόλου», είπε χαρακτηριστικά βλέποντας τις εκατοντάδες σημαίες να κυματίζουν στην αίθουσα κι ενώ το ακροατήριο τον επευφημούσε.

Παρά το πανηγυρικό κλίμα, ο ίδιος πριν ξεκινήσει την ομιλία του, ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 Ποντίων που σφαγιάστηκαν, με αφορμή τη χθεσινή Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής, χαρακτηρίζοντάς τες, ως εκλογές εθνικής σημασίας. «Η Ελλάδα στάθηκε όρθια υπό την άξια ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά την τετραπλή κρίση που βίωσε. Θα συνεχίσουμε με στιβαρή ηγεσία για να ακούγεται ο λόγος της Ελλάδας ή θα γίνουμε ξανά το προβληματικό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας; Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να αποφασίσουμε αν θα βαδίσουμε μπροστά ή αν θα κάνουμε πισωγύρισμα σε πειραματισμούς», τα διλήμματα που έθεσε και άσκησε σκληρή κριτική για την πολιτική υπερφορολόγησης που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τους μαρτύρησε ο Κατρούγκαλος. Θέλουν ένα κράτος πατερούλη που δεν θα αφήνει κανέναν να αναπτυχθεί, που θα εκτελεί όσους μάχονται για να φέρουν ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε στα όσα επιτεύχθηκαν την τετραετία που πέρασε μιλώντας για την αντιμετώπιση των κρίσεων, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, την ενίσχυση της εθνικής άμυνας και την ενίσχυση των συνόρων της χώρων, ενώ περιέγραψε τους τρεις ανθρωποκεντρικούς στόχους της Ν.Δ. για τη νέα τετραετία: αύξηση μισθών και συντάξεων, εκσυγχρονισμός του Κράτους, αναβαθμισμένο σύστημα υγείας.

Ο Χρήστος Μπουκώρος εστίασε και στις προσωπικές του παρεμβάσεις για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στον νομό, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων που έχουν αντίκτυπο σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Μίλησε για το έργο της ηλεκτροκίνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, για το έργο της Βαμβακουργίας που συν των άλλων θα αναβαθμίσει την περιοχή της Ν. Ιωνίας, τη μεγάλη τουριστική επένδυση στα Καλά Νερά, το έργο του Ναύσταθμου, αλλά και στις παρεμβάσεις του για την επίλυση των προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες, τα όρια των οικισμών, την εκτός ορίων δόμηση.

Ο Χρήστος Μπουκώρος έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης περιόδου και συγκεκριμένα στην αξιοποίηση του λιμανιού, του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, στην προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, στην ανάδειξη του Πηλίου ως 12μηνου προορισμού αλλά και στην στήριξη της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

«Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να μην σας απογοητεύσω ποτέ. Πάμε για τη νίκη», είπε κλείνοντας την ομιλία του και πριν λάβει θέση για να χαιρετίσει έναν προς έναν τους χιλιάδες που έδωσαν δυναμικό «παρών», δηλώνοντας θερμά τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, στο βήμα ανέβηκαν και τον πλαισίωσαν νέες και νέοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου