ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία της Μαρίας Καραγιάννη στη Μαγνησία

περιοδεία-της-μαρίας-καραγιάννη-στη-μ-949573

Στο Νομό Μαγνησίας βρέθηκε για την περιοδεία της, η Συντονίστρια Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Καραγιάννη την Τρίτη 16 Μαϊου. Μαζί με κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη Δωροθέα με την οποία συζητήθηκε ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας στην πολιτική, θέματα ποσόστωσης αλλά και οι συνθήκες στην πολιτική σκηνή της χώρας για τις γυναίκες υποψήφιες. Έπειτα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Μαγνησίας κ. Κολημήτρα Χρυσούλα αλλά και στις κοινωνικές συμβούλους του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου συζητήθηκε το σημαντικό έργο που επιτελείται στην ΠΕ Μαγνησίας για τις ευπαθείς ομάδες του Νομού, τις δομές που φιλοξενούνται στη Μαγνησία καθώς το μεγάλο και σημαντικό έργο για τις υιοθεσίες και τις αναδοχές.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τη ΔΕΕΠ Μαγνησίας και συγκεκριμένα την Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΔΕΕΠ Μαγνησίας Γκέσκου Μαρία, την Υπεύθυνη Επιστημονικών Φορέων Τίνα Κλάρα και την ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, η οποία εκπροσωπήθηκε απο την Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Αθηνά Ελευθερίου και την Αντιπρόεδρο ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Παπαγγελή Γεωργία. Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν τα πολλά και σημαντικά που έχει κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικογενειακή και δημογραφική πολιτική αλλά και για την επίτευξη της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα στην χώρα μας και καταγράφηκαν προτάσεις της ΔΕΕΠ και ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας σχετικά με θέματα οικογενειακής πολιτικής και ισότητας με σκοπό να κατατεθούν στην Γραμματεία της ΝΔ και στα Αρμόδια Υπουργεία.

Την Πέμπτη 18/05/2023 η περιοδεία συνεχίστηκε απο την κα. Καραγιάννη με επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και συγκεκριμένα στις γυναίκες αστυνομικούς που το στελεχώνουν αλλά και στο επιχειρησιακό Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ Βόλου το οποίο λειτουργεί απο 01/10/2022 και έχει διαχειριστεί έως σήμερα περισσότερα απο 60 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας απο όλο το Νομό Μαγνησίας. Μετέπειτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Μαγνησίας κ. Ντιζέ Γιώργο και το Επιτελικό Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας Ν. Μαγνησίας, ο οποίος δήλωσε την ικανοποίηση του τόσο για την λειτουργία του θεσμού όσο και του τοπικού Γραφείου χαρακτηρίζοντας το έργο που επιτελεί απαραίτητο για την περιοχή. Η κα. Καραγιάννη κατόπιν πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Στρατηγόπουλο και τις κυρίες Νιαβή Βίκυ και Καλαφάτη Ερασμία στην οποία συζητήθηκαν τα όσα άλλαξαν την τελευταία τετραετία σε ποινικό και οικογενειακό δίκαιο αλλά και για την αυξητική τάση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που διαχειρίζονται ως δικηγόροι Βόλου μετά την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου