ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Δημήτρη Κανελλή με την ΟΕΒΕΜ

συνάντηση-του-δημήτρη-κανελλή-με-την-ο-949161

Συνάντηση του Δημήτρη Κανελλή Υποψήφιου βουλευτή με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/05/2023.

Τον Δημήτρη Κανελλή, Υποψήφιο βουλευτή με το ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη, συνάντησε το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ, την Τετάρτη 17 Μαϊου.

Στη συνάντηση μπήκαν από την πλευρά του ΔΣ της ΟΕΒΕΜ τα παρακάτω αιτήματα που έχουν κατατεθεί και προς την κυβέρνηση για:

 • Βελτίωση της χρηματοδότησης – στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
 • Καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού
 • Ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους με νέα ρύθμιση 120 δόσεων και αναστολή πλειστηριασμών για προστασία της πρώτης κατοικίας & επαγγελματικής στέγης
 • Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή ηλεκτροδότησης.
 • Φορολογικά ζητήματα. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά
 • Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με επιδότηση φωτοβολταϊκών πάνελ μικρής κλίμακας σε ταράτσες
 • Εργασιακά. Αύξηση κατώτατου μισθού η οποία να συνοδεύεται με μείωση φορολογικών & εργοδοτικών εισφορών.
 • Βελτίωση του συστήματος Υγείας

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, σημείωση ότι ως ελεύθερος επαγγελματίας που συμμετέχει και στην ΟΕΒΕΜ, ότι τα αιτήματα είναι δίκαια κι απολύτως αυτονόητα.

«Είναι απορίας άξιο γιατί δεν στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Η απάντηση είναι απλή. Η ΝΔ το κάνει γιατί αφενός εξυπηρετεί τα funds κι αφετέρου γιατί δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με τις επιταγές της Γερμανίας και της ΕΕ. Προτιμά οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να οδηγούνται σε αργό θάνατο και εξαφάνιση.»

«Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για καθένα από τα παραπάνω θέματα έχουμε πολύ συγκεκριμένες, άμεσα υλοποιήσιμες κι αποτελεσματικές προτάσεις. Προτάσεις που είναι απόλυτα λογικές κι που θα έπρεπε να μας επιτρέψουν να τις εφαρμόσουμε χωρίς κανένα απολύτως εκβιασμό. Όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει τους Ελληνες να ζούνε μέσα στη φυλακή χρέους, μέσα σε μια όλο και πιο μαύρη κατάσταση. Κι αυτό κάνουν σε συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις για τα αιτήματα της ΟΕΒΕΜ από την πλευρά του Κανελλή Δημήτρη σημειώθηκαν τα εξής:

 • Τα πρώτα δύο αιτήματα μπορούν να επιτευχθούν μέσα από το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ. Χρησιμοποιώντας του σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ μπορούμε να γλυτώσουμε τις χρεώσεις των τραπεζών που κάθε χρόνο στοιχίζουν στον ελληνικό λαό 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα μπορούν να γίνουν επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 • Το τρίτο ζήτημα μπορεί να απαντηθεί μόνο με άμεση κατάργηση του ΗΡΑΚΛΗ, που εξασφαλίζει τα funds, και την εφαρμογή του ΟΔΥΣΣΕΑ, που προστατεύει την στέγη πρώτης κατοικίας και την επαγγελματική.
 • Τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης αλλά και της ακρίβειας μπορούν να απαντηθούν μονό με την προοπτική της κατάργησης του Χρηματιστηρίου Ενέργεια, η οποία πρέπει να συνοδευτεί και από την δημιουργία μιας νέας Ενιαίας Δημόσιας Επιχείρησης Ενέργειας που θα λειτουργεί με κοινωνικό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση για το σύνολο των παραπάνω αιτημάτων είναι σημαντικό να τα διεκδικήσουμε αν θέλουμε να κρατήσουμε την οικονομία μας ζωντανή.

Σε περίπτωση όμως που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι θεσμοί θελήσουν να μας εκβιάσουν και να μας οδηγήσουν σε συνθήκες ασφυξίας, τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αποφασισμένοι να μην ενδώσουμε στους παραλογισμούς τους.

Κι αυτό φαίνεται ξαναγράφεται σαν συνείδηση σε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως τη νεολαία και είναι αυτό που κάνει όλο και περισσότερους να βλέπουν ιδιαίτερα θετικά το πρόγραμμα που καταθέτει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας, οι αυτοαπασχολούμενοι & η νεολαία. Και για αυτό τους καλούμε στις 21 Μαΐου να μας στηρίξουν με την ψήφο τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου