ΤΟΠΙΚΑ

«Μαθήματα» στις διαβάσεις πεζών

μαθήματα-στις-διαβάσεις-πεζών-948884

Ηχηρό μήνυμα από μαθητές χθες στον Βόλο, που δίδαξαν… οδηγική συμπεριφορά

Παιδιά από διάφορα σχολεία, εκπαιδευτικοί, τροχονόμοι, εκπαιδευτές οδηγών, εθελοντές του υπεραστικού ΚΤΕΛ «ένωσαν» χθες τη φωνή τους και με την ηχηρή παρουσία τους στον κόμβο του ΚΤΕΛ, στην οδό Σέκερη, φορώντας ειδικά γιλέκα και κρατώντας πλακάτ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, διέσχισαν τις διαβάσεις πεζών στον κυκλικό κόμβο που δημιουργήθηκαν για να παρέχουν ασφάλεια στους πεζούς δίνοντας προτεραιότητα στην κίνηση τους, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς να σέβονται και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η εξόρμηση ξεκίνησε από τη διάβαση μπροστά από το Kέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του δήμου Βόλου

Όλα αυτά στο πλαίσιο βιωματικής δράσης και υπό τους ήχους των ταμπούρλων των «Καρακατού», που διοργάνωσε η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας σε συνεννόηση με την Τροχαία Βόλου, με αφορμή την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ.

«Βασικός στόχος της ακτιβιστικής δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι οδηγοί σχετικά με την υποχρέωσή τους να κινούνται συνεχώς αργά, με προσοχή, και να είναι σε ετοιμότητα να σταματήσουν σε κάθε διάβαση πεζών που συναντούν και την τήρηση της ορθής οδικής συμπεριφοράς, που αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας. Σε αυτή τη δράση αξιοποιήσαμε τα παιδιά που πρώτα πρέπει να μάθουν να φέρονται στο δρόμο. Η ανάγκη κυκλοφοριακής ρύθμισης και ο σεβασμός προς όλους πρέπει να γίνει συνείδηση» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Το συγκρότημα «Καρακατού» έδωσε το δικό του ηχηρό στίγμα… στη δράση

Με τη σειρά του ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου, Στυλιανός Βαρβάρης συνεχάρη τους νέους για τη δράση αυτή και κάλεσε τους πολίτες να σέβονται τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι κυκλικοί κόμβοι έχουν συμβάλει, ώστε να γίνεται καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη.

Στη δράση συμμετείχε επίσης και ο γνωστός εκπαιδευτής οδηγών Βασίλης Καλλίας, ο οποίος παρατήρησε ότι δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν πως να κινηθούν σε ένα κυκλικό κόμβο και τις περισσότερες φορές το μαθαίνουν εμπειρικά.

Ο κ. Καλλίας χαιρέτησε το γεγονός ότι ότι η φετινή εβδομάδα οδικής ασφάλειας δίνει βάρος στις βιώσιμες μεταφορές, ενώ το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Αποστολία Μπακιρτζή και Δημήτρης Παπάζογλου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει βίωμα η σωστή οδήγηση ενώ υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για τους Βολιώτες οδηγούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου