ΤΟΠΙΚΑ

Ξενοδόχοι: «Αδιαπραγμάτευτη η παράκαμψη Αγριάς – Λεχωνίων»

ξενοδόχοι-αδιαπραγμάτευτη-η-παράκα-948775

Απάντηση σε «μειοψηφία κατοίκων που βλέπουν μόνο μέχρι τον κήπο του σπιτιού τους»

Ως αναγκαίο και αδιαπραγμάτευτο έργο χαρακτηρίζει την παράκαμψη Αγριάς – Λεχωνίων η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, υποστηρίζοντας ότι μόνο μέσα από αυτό θα εξυπηρετηθεί η εντυπωσιακή τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Πηλίου και θα ανακουφιστεί το ατέλειωτο μαρτύριο με τις ουρές αυτοκινήτων. Με ανακοίνωσή της η ένωση απαντά σε κατοίκους που αντιδρούν στο έργο της παράκαμψης, μιλώντας για «μειοψηφία κάποιων που βλέπουν μόνο μέχρι τον κήπο του σπιτιού τους».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, μετά από 30 χρόνια δρομολογείται «ένα εμβληματικό έργο πνοής και ανάπτυξης για όλο την περιοχή του διευρυμένου Δήμου Βόλου και του νοτίου Πηλίου που ενσωματώνει τις επιθυμίες και τα όνειρα των κατοίκων της περιοχής».

Σύμφωνα με την ένωση «με την κατασκευή της παράκαμψης θα παύσει αυτό το ατελείωτο μαρτύριο με τις ουρές δεκάδων χιλιομέτρων από την Γατζέα έως και το Βόλο, τα καυσαέρια και την κίνηση, την διαρκή έκθεση σε κίνδυνο των ανθρώπινων ζωών και την μη τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας. Παράλληλα οι περιοχές αυτές θα αναπτυχθούν εντυπωσιακά, καθώς με την απαλλαγή της κυκλοφορίας από τον αστικό ιστό θα υπάρξει σημαντική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη. Θα μειωθούν ραγδαία οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τη μείωση της κίνησης στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυρίως από βαρέα και βραδυπορούντα οχήματα, ενώ θα επιτευχθεί και η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αγριάς και της περιοχής συνολικά. Με την επιβεβλημένη κατασκευή παράπλευρων οδών θα υπάρξει ταυτόχρονα διασύνδεση στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις εμπορικού, βιοτεχνικού αλλά και αγροτικού χαρακτήρα.

Τα τελευταία δε χρόνια είναι εντυπωσιακή η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον, με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, εκατοντάδες καταλύματα και επιχειρήσεις. Είναι συνεπώς απολύτως απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη η κατασκευή της παράκαμψης αν θέλουμε να συζητάμε για τη Μαγνησία του 2030, τουλάχιστον.

Απέναντι σε αυτό το πολυσήμαντο για την περιοχή έργο μία μερίδα ανθρώπων κοιτώντας κοντόφθαλμα και τις προσωπικές τους περιουσίες και συμφέροντα αντιτίθεται στο έργο, αντιπροτείνοντας την επιλογή της ημιορεινής χάραξης.

Όταν η μελέτη της πεδινής χάραξης είναι ολοκληρωμένη και επικαιροποιείται στο τελικό της στάδιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πλέον, η μειοψηφία που ανοίγει μία νέα συζήτηση για ενδεχόμενη ημιορεινή χάραξη, απλώς δεν θέλει να υλοποιηθεί το έργο.

Τα εν λόγω συμφέροντα που βλέπουν μόνο «μέχρι τον κήπο του σπιτιού τους» και προσπαθούν να εμποδίσουν αυτό το σημαίνον για την περιοχή μας έργο θα βρουν απέναντι όλη την κοινωνία του Βόλου και τους κατοίκους της Αγριάς, των Λεχωνίων και του Μαλακίου, που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν αυτό το μαρτύριο.

Το αίτημα για την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης και της ολοκλήρωσης του Περιφερειακού μέχρι και το Μαλάκι είναι παλλαϊκό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου