ΤΟΠΙΚΑ

Δημήτρης Τσιμπανάκος: «Η ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη χωρίς στήριξη των εργαζομένων»

δημήτρης-τσιμπανάκος-η-ανάπτυξη-δεν-948572

Συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Τσιμπανάκος παρουσία του προέδρου Θανάση Παπαδημόπουλου, του αντιπροέδρου Νίκου Ζυγούρη και του γραμματέα Δημήτρη Βασιλείου.

«Η κατάργηση των διατάξεων νόμου της ΝΔ, για τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας, την κατάργηση της δικαστικής προστασίας των απολυμένων, τον περιορισμό της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων, τον περιορισμό στις συνδικαλιστικές ελευθερίες που είναι σημαντικά στην ατζέντα του συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκονται στο πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αποτελούν προτεραιότητα για την επόμενη μέρα των εκλογών» αναφέρει ο κ. Τσιμπανάκος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων για τον κατώτατο μισθό, καθώς οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αγοραστικής τους δύναμης μέσα στο 2022. Το επίπεδο των μισθών στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο του 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Τσιμπανάκος δήλωσε πως «η ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη χωρίς στήριξη των εργαζομένων, χωρίς κοινωνική συνοχή και με ισχυρό κοινωνικό κράτος” και έθεσε στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. ‘Επιμένουμε στην επαναφορά του καθορισμού του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αρκετά πια με το κράτος-αφέντη. Ζητάμε την απελευθέρωση των τριετιών, ώστε οι αμειβόμενοι με τις κατώτερες αποδοχές να εξελίσσονται μισθολογικά’. Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας αναφέρθηκε στη ανάγκη για πλήρη εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, που ως τώρα κατά μεγάλο μέρος, παραμένει στα χαρτιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου