ΤΟΠΙΚΑ

Ρημάζει το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

ρημάζει-το-1ο-επαλ-ν-ιωνίας-948541

Οι εικόνες που κατέγραψε κλιμάκιο του ΚΚΕ Μαγνησίας σε επίσκεψη στο συγκρότημα του Φυτόκου

Διαβρώσεις στον σκελετό, πτώση σοβάδων, υποχώρηση – καθίζηση του τοιχίου αντιστήριξης, εργαστήρια όπου οι μαθητές κάνουν μάθημα δίπλα σε φιάλες οξυγονοκόλλησης είναι μερικά μόνο από τα κτιριακά προβλήματα που κατέγραψε στο σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου, κλιμάκιο του ΚΚΕ Μαγνησίας.

Το σχολικό συγκρότημα στο Φυτόκο όπου συστεγάζονται τα 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΣΕΚ, 4ο ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ Ν. Ιωνίας Βόλου, επισκέφθηκε κλιμάκιο με τους υποψήφιους βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Θοδωρή Γεωργαδάκη και Απόστολο Ριζόπουλο.

Στις συζητήσεις που είχαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αναφέρθηκαν στο «πώς αποτυπώνονται στα ζητήματα της εκπαίδευσης και στα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Στην υποβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, στις ελλείψεις σε εργαστηριακό εξοπλισμό και βιβλία ειδικοτήτων. Στον προσανατολισμό της τεχνικής εκπαίδευσης στην προετοιμασία των μαθητών ως φθηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με πρόωρη κατάρτιση και χωρίς ίχνος Γενικής Παιδείας, σε ένα διαρκές κυνήγι ακριβών πιστοποιήσεων, με προγράμματα μαθητείας «χαμαλίκι» στα αφεντικά. Στα πετσοκομμένα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, στις απώλειες των μισθολογικών αποδοχών τους τα τελευταία 13 χρόνια, στις απάνθρωπες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του «Κατρούγκαλου», στην ομηρία δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών και στον εκβιασμό – τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών με την «αξιολόγηση».

Ο Απόστολος Ριζόπουλος επισήμανε ότι «το ΚΚΕ δεν θεωρεί τα ΕΠΑΛ σχολεία β’ κατηγορίας. Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα του συλλογικού αγώνα για πραγματική αναβάθμιση των ΕΠΑΛ , για σύγχρονη επαγγελματική μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα, πτυχία με αξία, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών».

Ο Θοδωρης Γεωργαδάκης είπε ότι οι εκλογές «είναι ευκαιρία και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ , να στείλουν ένα μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να καθορίσουν οι ίδιοι τη ζωή τους».

Από την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου