ΤΟΠΙΚΑ

Νέες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Καινοτολμώ»

νέες-καινοτόμες-επιχειρηματικές-ιδέ-948519

Πέντε φοιτητικές ομάδες βραβεύτηκαν από τη ΜΟΚΕ και βάζουν πλώρη για να πάρει η έμπνευσή του «σάρκα και οστά»

Με τη βράβευση πέντε καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, οι τρεις εκ των οποίων ισοψήφισαν στην τρίτη θέση, ολοκληρώθηκε προχθές Κυριακή, ο ετήσιος διαγωνισμός επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Καινοτολμώ 2023», ο οποίος φέτος συνέπεσε με τη συμπλήρωση 20 ετών δραστηριότητας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 26 ομάδες φοιτητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να λάβουν πολύτιμα σχόλια από ιδρυτές και στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων (πολλές από τις οποίες συνδέονται με τη δράση της ΜΟΚΕ), στελέχη επιχειρήσεων και διδάσκοντες του Π.Θ.

Ο διαγωνισμός έκλεισε με τη βράβευση των επικρατέστερων επιχειρηματικών ιδεών (με ισοψηφία τριών ομάδων στη τρίτη θέση):

1η θέση: ΝΟΜ-ΝΟΜ (Υποκατάστατο πλαστικού μασητικού για παιδιά 1-2 ετών)

2η θέση: CHANGE-EAT (Chips μήλου)

3η θέση: RE-STRETTO! (Εκμετάλλευση υπολειμμάτων καφέ για παραγωγή ελαίου και αλεύρου), E-TREE (Πλατφόρμα διασύνδεσης αγροτών με φυτωριούχους), CARPOIL (Σειρά ελαίων από μη βρώσιμα συστατικά φρούτων).

Στο πλαίσιο του τριήμερου διαγωνισμού διεξήχθησαν παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, σεμινάρια, στρογγυλά τραπέζια, συνεδρίες μέντορινγκ και καθοδήγησης), καθώς και ημερίδα διαβούλευσης, όπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί και οι προβλεπόμενες δράσεις για το επόμενο διάστημα του έργου. Ακολούθησε συζήτηση με στόχο την ενεργή συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία σχεδιασμού της επόμενης περιόδου υλοποίησης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Π.Θ. και θεσμικοί φορείς, μέλη του Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών (ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ), το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η ΑΕΔΕΠ, ο ΟΒΙ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Κατάμεστο το αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου όπου φιλοξενήθηκε ο διαγωνισμός «Καινοτολμώ 2023»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου