ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλτοστρώσεις και ποδηλατόδρομοι στον Δήμο Βόλου

ασφαλτοστρώσεις-και-ποδηλατόδρομοι-948449

Εργασίες παντού μέσα στην πόλη έχουν μετατρέψει τον Βόλο σε εργοτάξιο από άκρη σε άκρη

Εργασίες ολικής αποκατάστασης του οδοστρώματος ξεκίνησαν από τον Δήμο Βόλου στο τμήμα της πόλης κοντά στη συνοικία της Μεταμόρφωσης. Παράλληλα με τις ασφαλτοστρώσεις ξεκινούν και οι ποδηλατόδρομοι, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του δικτύου, πριν τα 137 ποδήλατα, πάρουν θέση στους σταθμούς αυτόματης διάθεσης που έχουν ήδη δημιουργηθεί στην πόλη.

Οπως είχε κάνει γνωστό, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θάνος Θεοδώρου, μετά την Αγχίαλο, θα ξεκινούσαν εργασίες ολικής αποκατάστασης του οδοστρώματος στην πόλη. Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα, μηχανήματα μπήκαν στο τμήμα της πόλης, από το ύψος των Δικαστηρίων έως και την Παγασών και από την Αναλήψεως έως τη Δημητριάδος, όπου γίνονται ασφαλτοστρώσεις. Σημειώνεται ότι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν επίσης και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες μόλις ολοκληρωθεί το έργο της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή, Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη.

Συνεργεία εργάζονται στη Βασσάνη και στη Μεταμορφώσεως, αποκαθιστώντας εξ ολοκλήρου το οδόστρωμα, ενώ παράλληλα θα «κουμπώσει» και το έργο δημιουργίας ποδηλατοδρόμων, στις οδούς που προβλέπεται. Ηδη στη Βασσάνη, τα ενημερωτικά σημειώματα κάνουν γνωστή την έναρξη κατασκευής του δικτύου ποδηλατοδρόμων και στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι τα τμήματα του δικτύου που εντάσσονται στο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων είναι τα εξής: Ρήγα Φεραίου (από Κασσαβέτη έως Ιωλκού), Κασσαβέτη (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος), Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου), Βασσάνη (από Ρ. Φεραίου έως Παπαδιαμάντη), Μικρασιατών (από Ζάχου έως Βασσάνη), Παπαδιαμάντη (από Λαμπράκη έως Ζάχου), Ζάχου (από Παπαδιαμάντη έως 2ας Νοεμβρίου), Φιλαδελφείας (από Καραμπατζάκη έως Μαιάνδρου), Μαιάνδρου (από Φιλαδελφείας έως Ικάρων), Ικάρων (από Μαιάνδρου έως Εθν. Αγώνων), παράπλευρη οδός Πάρκου Ν. Ιωνίας (Εθν. Αγώνων έως Δοξοπούλου), Εθνικών Αγώνων (από Ικάρων έως Βενιζέλου), Βενιζέλου (από Εθν. Αγώνων έως Καραμπατζάκη).

Με την ολοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων θα βγουν στους σταθμούς τα συνολικά 137 ποδήλατα, τα οποία θα διατίθενται από τον Δήμο Βόλου προς τους δημότες, οι οποίοι θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους εντελώς δωρεάν. Σταθμοί αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων δημιουργήθηκαν σε δέκα σημεία: Δημαρχείο, Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης (Info), Παραλία (συμβολή των οδών Ιάσονος και Φιλελλήνων), Παραλία (συμβολή των οδών Ηπείρου και Αργοναυτών), Περιοχή ΟΣΕ – ΙΚΑ (συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Αλ. Παπαδιαμάντη), Πλατεία Ελευθερίας, Περιοχή Αγ. Νικολάου (συμβολή των οδών Γκλαβάνη – Ερμού), Πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, Πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας (επί της Εθνικών Αγώνων) Περιοχή Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου (συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αθανασάκη).

Ολη η πόλη έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Εργασίες γίνονται στο τμήμα της Ερμού, από Γαμβέτα έως Φιλελλήνων που θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζουν το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην Κ. Καρτάλη.

Εως τέλος Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Τέλος, έως τέλος Ιουνίου αναμένεται να παραδοθεί και η νέα «πράσινη» πλατεία Πανεπιστημίου τα έργα διαμόρφωσης της οποίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου