ΤΟΠΙΚΑ

Τι περιμένει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση

τι-περιμένει-η-αγορά-από-τη-νέα-κυβέρνη-948324

Οι επαγγελματίες περιμένουν την επόμενη μέρα των εκλογών, ώστε όσα ειπώθηκαν προεκλογικά να εφαρμοστούν μετεκλογικά

Η έλλειψη ρευστότητας ήταν και παραμένει το μεγάλο πρόβλημα των επιχειρήσεων και στη Μαγνησία, με τους επαγγελματίες να περιμένουν την επόμενη μέρα των εκλογών, με την ίδια αγωνία όπως και τα κόμματα, καθώς είναι λογικό ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδο επηρεάζει και το κλίμα στην αγορά.

To υψηλό κόστος λειτουργίας σε συνδυασμό με τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, είναι ζητήματα που έχουν μπει προεκλογικά στο τραπέζι, με τα κόμματα να παρουσιάζει το καθένα τις δικές του προτάσεις, το ζητούμενο όμως για τους επαγγελματίες είναι αυτά που λέγονται προεκλογικά να εφαρμοστούν και μετεκλογικά.

Ανθρωποι της αγοράς που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισαν ότι η αγορά, καθώς και γενικότερα η οικονομία, δεν αντέχει μια παρατεταμένη περίοδο εκλογής νέας Βουλής και ορισμού κυβέρνησης.

«Σήμερα το περιβάλλον παραμένει αβέβαιο, ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν ότι η πορεία της οικονομίας έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί καλύτερα τους επόμενους μήνες», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Σακελλάρης, αντιπρόεδρος της διοίκησης διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Γιώργος Σακελλάρης: Θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για την έλλειψη ρευστότητας που «καίει» τις επιχειρήσεις

«Θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας και η υπερχρέωση πολλών επαγγελματιών. Αυτά τα δύο ζητήματα αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Προσθέτοντας σ’ αυτά τα προβλήματα και το σημαντικά αυξημένο κόστος λειτουργίας που καταγράφεται ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, δημιουργείται ένας αρνητικός συνδυασμός. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα τόσο για τη συγκράτηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων όσο και των τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών», επισημαίνει επίσης ο ίδιος.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η μείωση του ΦΠΑ καθώς και των φόρων και τελών στα καύσιμα και στην ενεργεία σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ενός ορθολογικού τρόπου διαμόρφωσης των τιμών ενέργειας θα πρέπει να είναι μέρος των πρώτων παρεμβάσεων που θα δρομολογηθούν την επόμενη μέρα», εκτιμά με τη σειρά της η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.

Βάσω Κοντοχρήστου: Η θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού είναι σοβαρό ζήτημα

Οι τιμές των καυσίμων μετά από πολύ καιρό έχουν σημειωθεί σημαντικά, η εκπρόσωπος όμως των πρατηριούχων εκτιμά ότι για να έχει αυτό αντίκτυπο στην τσέπη των καταναλωτών και ταυτόχρονα να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάτασης των ταμείων στα πρατήρια, χρειάζονται αρκετές συνδυαστικές κινήσεις και μάλιστα στην αντλία.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με την ίδια είναι πλέον καιρός να ικανοποιηθούν κάποια πάγια αιτήματα του επαγγελματικού κόσμου, όπως η θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, η πλήρης και χωρίς προϋποθέσεις κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου