ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για την κυκλοφοριακή αγωγή

εκδήλωση-για-την-κυκλοφοριακή-αγωγή-948007

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Μία ξεχωριστή δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των οδηγών διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στα πλαίσια της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 και ώρα 12 το μεσημέρι στον κόμβο του ΚΤΕΛ, έμπροσθεν Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης / Volos Info Center με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λάβει χώρα ακτιβιστική δράση στις διαβάσεις πεζών, όπου πολίτες και μαθητές με ειδικά γιλέκα, κρατώντας πλακάτ θα διασχίζουν το δρόμο χρησιμοποιώντας τις διαβάσεις, που δημιουργήθηκαν προκειμένου να παρέχουν ασφάλεια και προτεραιότητα στους πεζούς έναντι των κινούμενων αυτοκινήτων, ενώ θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά-συμβολικά είδη στους οδηγούς. Στη δράση θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας, το Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου και ο Σ.Ι.Σ.Α.Μ..

Βασικός στόχος της πολιτιστικής – ενημερωτικής εκδήλωσης και ακτιβιστικής δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς σχετικά με την υποχρέωσή τους να κινούνται συνεχώς αργά, με προσοχή και να είναι σε ετοιμότητα να σταματήσουν σε κάθε διάβαση πεζών που συναντούν και την τήρηση της ορθής οδικής συμπεριφοράς, που αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου