ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου: «Να μην επικρατήσει ζούγκλα τους καλοκαιρινούς μήνες»

σύλλογος-παλαιών-παλαιού-λιμεναρχε-947879

Συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του Συλλόγου Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εξέδωσε ο Σύλλογος.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Ως Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου συναντηθήκαμε την Παρασκευή 12.05.2023 με την ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας, προκειμένου να τους καταθέσουμε για 4η συνεχόμενη χρονιά τα προβλήματα που διαφαίνεται ότι μπορούν να προκληθούν από την ασύδοτη λειτουργία ορισμένων καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης.

Κάναμε σαφές ότι από την πλευρά μας θέλουμε να Παλιά να παραμείνουν μια ζωντανή γειτονιά, όπως είναι μέχρι τώρα και όχι να επικρατήσει «ζούγκλα» όπως αυτή που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες, ακόμα και ως τις πρωινές ώρες.

Τα μέλη του ΔΣ έκαναν σαφές ότι ως Σύλλογος ζητάμε να τηρηθούν οι κανόνες σωστής λειτουργίες των καταστημάτων αυτών, δηλαδή να μην τοποθετούν τα ηχεία σε εξωτερικούς χώρους, να μην ξεπερνάνε την επιτρεπόμενη ένταση ήχου, να μην σερβίρουν αλκοόλ σε ανηλίκους και να μην λειτουργούν ως νυχτερινά κλαμπ ενώ έχουν άδεια για Παραδοσιακό Καφενείο.

Ζητήσαμε λοιπόν η αστυνομία να κάνει έγκαιρα την δουλειά της προκειμένου να προλάβει φέτος την έκρυθμη κατάσταση, προκειμένου οι κάτοικοι να μην βρεθούν πάλι να αντιμετωπίζουν την ηχορύπανση που δεν επιτρέπει να ησυχάσουν όχι μόνο τα σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές μέρες.

Από την πλευρά τους οι κύριοι Ντιζές και Μπαλατσούκας μας διαβεβαίωσαν ότι η αστυνομία θα κάνει το καθήκον της τόσο στο ζήτημα της ηχορύπανσης όσο και για το θέμα της κατάληψης οδοστρώματος από αυτοσχέδιες κατασκευές μπαρ και σταντ.

Με βάση τις υποσχέσεις τους αναμένουμε να υπάρχει ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης κι όχι μόνο απλά να συλλαμβάνονται οι λεγόμενοι «αυτοφοράκιδες» ενώ το μαγαζί συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά.

Από την πλευρά μας προς το παρόν κρατάμε «μικρό καλάθι» αν κι ελπίζουμε να διαψευστούμε και επιτέλους να τηρηθούν οι κανονισμοί και να επικρατήσει στη γειτονιά μας τα Παλιά μια όμορφη ισορροπία και συνύπαρξη.

Τέλος, τους ενημερώσαμε ότι από την πλευρά μας ως Σύλλογος τις επόμενες μέρες θα επισκεφθούμε τόσο τη Δημοτική Αστυνομία, την Πολεοδομία και το Υγειονομικό.

Πρέπει επιτέλους η κάθε υπηρεσία να αρχίσει να παίζει σωστά και ουσιαστικά το ρόλο της, προς όφελος των πολιτών κι όχι προς όφελος ασύδοτων «επιχειρηματικών» συμφερόντων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου