ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμικό ξεκίνημα για τον τουρισμό

δυναμικό-ξεκίνημα-για-τον-τουρισμό-947868

Ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας – Σε ποιες νέες αγορές ποντάρουν οι επαγγελματίες

Εβδομάδα με την εβδομάδα οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν στη Μαγνησία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, γεγονός που πλέον έχει μετατρέψει τις αρχικές προβλέψεις σε βεβαιότητα, ότι αυτή η τουριστική σεζόν θα είναι μία από τις καλύτερες, μπορεί να ιδανικότερη από του 2019, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μεγαλύτερη «βιομηχανία» της τοπικής οικονομίας.

Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ξενοδόχοι συνομιλώντας με τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αυτό τους γεμίζει με μεγάλη αισιοδοξία.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Κοντορίζος επισήμανε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς συγκριτικά με την περίοδο πριν το Πάσχα οι προκρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές των ξένων επισκεπτών στη Μαγνησία που φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας.

Στο πλαίσιο αυτό παρατηρείται ήδη πολύ καλή ροή από κρατήσεις για τη Μαγνησία από την αγορά της Βρετανίας, τα Βαλκάνια αλλά και τη Γαλλία. Με καλές ταχύτητες κινούνται ακόμη οι κρατήσεις από την Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία, κάτι που αναμένεται να αλλάξει το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τέλος Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των τουριστικών πακέτων που προσφέρουν τα περισσότερα ξενοδοχεία για το 2023, αυτές είναι αυξημένες κατά 10%, ποσοστό που ίσα- ίσα καλύπτει την αύξηση του πληθωρισμού, με τις περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να έχουν αποφασίσει να μην μετακυλήσουν το κόστος στους πελάτες τους.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, ο κ. Κοντορίζος αναφέρει ότι ήδη πολλές επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν σταδιακά εναλλακτικούς μορφών ενέργειας για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη και αυτό γίνεται στη βάση να μην αυξήσουν σημαντικά τα διαθέσιμα πακέτα είτε ομαδικά, είτε μεμονωμένα των επισκεπτών..

Γρηγόρης Κοντορίζος:
Παρά τις δυσκολίες κρατήσαμε συμπιεσμένες τις τιμές των πακέτων, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μετά τους περιορισμούς της πανδημίας να κάνουν διακοπές με ασφάλεια και σε προσιτές τιμές. Σ’ ένα μεγάλο βαθμό φαίνεται ότι αυτό έχει εκτιμηθεί

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο τουρισμός αντιμετώπισε πρωτοφανείς προκλήσεις: πανδημία, ενέργεια, ακρίβεια, πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησαν τη μεγαλύτερη δοκιμασία στην ιστορία του», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Ενωσης.

«Ωστόσο όλοι οι συνάδελφοι μάτωσαν για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις. Παρά τις δυσκολίες κρατήσαμε συμπιεσμένες τις τιμές των πακέτων, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μετά τους περιορισμούς της πανδημίας να κάνουν διακοπές με ασφάλεια και σε προσιτές τιμές. Σ’ ένα μεγάλο βαθμό φαίνεται ότι αυτό έχει εκτιμηθεί και οι ξένοι θα επιλέξουν και φέτος τη χώρα μας και την περιοχή μας για την καλοκαιρινή τους ξεκούραση.

Εμείς ως επαγγελματίες αποδείξαμε κατά τη διάρκεια των πολλαπλών κρίσεων των τελευταίων ετών, ότι μπορούμε και έχουμε τη διάθεση να υπερβούμε κάθε εμπόδιο. Το θέμα τώρα είναι και η Πολιτεία να βρίσκεται στο πλευρό μας, ώστε τη φετινή χρονιά με μπορέσουμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά» κατέληξε ο κ. Κοντορίζος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου