ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτος των πρώτων ο Δημήτρης Μούσιος

πρώτος-των-πρώτων-ο-δημήτρης-μούσιος-947853

Βραβεύτηκε σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη παρουσία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Τον Δημήτρη Μούσιο, τον απόφοιτο του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, ο οποίος άγγιξε το απόλυτο άριστα στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία, αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων στον νομό και εισήχθη επίσης πρώτος στην Ιατρική Λάρισας, όπου ήδη ολοκληρώνει το πρώτο έτος σπουδών του, βράβευσε η Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Παιδεία».

Η βράβευση έρχεται στον απόηχο των χρηματικών επάθλων (800 ευρώ) που έλαβαν από την τράπεζα οι πρωτεύσαντες ανά λύκειο σε όλη τη χώρα και λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Ο Δημήτρης Μούσιος, γιος του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, δεν αναδείχθηκε απλώς πρώτος στο σχολείο του για τις επιδόσεις του στις πανελλαδικές. Με τα τρία 20άρια και ένα 19,2 στα μαθήματα στα οποία εξετάστηκε άγγιξε το απόλυτο άριστα στις πανελλαδικές και αναδείχθηκε πρώτος στον νομό και δεύτερος σε όλη τη χώρα με τη βαθμολογία του.

Οι επιδόσεις του μάλιστα του έδωσαν το εισιτήριο εισόδου στην Ιατρική Λάρισας που ήταν η πρώτη του επιλογή και όπου μπήκε επίσης πρώτος στη σειρά κατάταξης.

Η βράβευση 61 αριστούχων, των πρώτων εκ των πρώτων κάθε Εκπαιδευτικής Περιφέρειας που ανήκει το Λύκειό τους, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γιώργο Π. Ζανιά, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

«Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της αναγνώρισης όχι μόνο από ένα ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αλλά και από την ίδια την Πολιτεία, δεδομένου ότι στην εκδήλωση συμμετείχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις το κατάφεραν μέσα από προσωπικούς κόπους και θυσίες και είναι όμορφο να βλέπεις να ανταμείβεται η προσπάθειά σου», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Μούσιος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επιλογή των σπουδών του. «Επέλεξα την ιατρική, μία επιστήμη που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και η οποία μέσα από τη συνεχή εξέλιξή της φροντίζει για την αύξηση του προσδόκιμους ζωής και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων», είπε μεταξύ άλλων. Μάλιστα η επιλογή της Ιατρικής Λάρισας ήταν συνειδητή για τον ίδιο, που αναζήτησε μία πόλη με ποιότητα ζωής τόσο για να μπορεί να μελετά απερίσπαστος όσο και για να κάνει την πρακτική του στο Νοσοκομείο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου