ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη ενάντια στις εστίες

μάχη-ενάντια-στις-εστίες-947202

Τον Κανονισμό Καθαριότητας ενεργοποιεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για όσους δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις

«Μάχη» ενάντια στις εστίες που δημιουργούνται από υπολείμματα κλαδεμάτων και αγροτικών εργασιών αλλά και από ογκώδη αντικείμενα, ξεκινά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, με στόχο να διατηρήσει καθαρή την εικόνα της περιοχής.

Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, γίνονται αγροτικές εργασίες αλλά και τεχνικές και άχρηστα υλικά καταλήγουν κατά μήκος του κεντρικού οδικού δικτύου δημιουργώντας εστίες περιβαλλοντικής αλλά και αισθητικής ρύπανσης.

Για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ο Δήμος καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν εγκαίρως την υπηρεσία καθαριότητας, προκειμένου τα άχρηστα υλικά να απομακρύνονται άμεσα ενώ υπογραμμίζει ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να εναποτίθενται μέσα ή δίπλα σε κάδους.

«Ενημερώνουμε τους κάτοικους του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ότι, σε περίπτωση υλοποίησης διαφόρων αγροτικών και υλικο-τεχνικών εργασιών να μην εναποθέτουν κομμένους κλώνους και οικοδομικά υπολείμματα (κλαδιά, μπάζα, γκαζόν, ηλεκτρικές συσκευές, παλιά έπιπλα κ.α.) και γενικότερα ογκώδη αντικείμενα, σε κεντρικά ή παράπλευρα σημεία του δημόσιου οδικού άξονα, αλλά να ενημερώνουν εγκαίρως την Υπηρεσία Καθαριότητας για την άμεση απομάκρυνση των συγκεκριμένων υλικών.

Επίσης, απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση των συγκεκριμένων υλικών εντός ή πλησίον των κάδων απορριμμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην υπηρεσία του Δήμου, στα τηλέφωνα: 24263 50103 & 6974458423.

Η αποκομιδή για τα ογκώδη απορρίμματα θα γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως με την Υπηρεσία στα ανωτέρω τηλέφωνα.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα τηρηθούν τα ισχύοντα από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου