ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Αναύρου από νήπια

εθελοντικός-καθαρισμός-της-παραλίας-947054

Εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Αναύρου (Ξενία), πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Μαϊου, από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 2ου Νηπιαγωγείου Κάρλας Ριζομύλου στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της HELMEPA JUNIOR στην οποία δραστηριοποιούνται. Η εκπαιδευτική κοινότητα ανέλαβε δράση σαν μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Καραβασίλη Κωνσταντίνα και Βίκυ Τσιάκα και εκτός από τον καθαρισμό της ακτής, οι μικροί μαθητές μοίρασαν και αφισοκόλλησαν έντυπο υλικό με περιβαλλοντικά μηνύματα και όλοι μαζί οι εθελοντές βροντοφώναξαν συνθήματα υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA έχει σήμα τον γνωστό γλάρο που εδώ και χρόνια υποστηρίζει «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές». Η υιοθεσία και ο καθαρισμός ακτής αποτελεί την πιο δημοφιλή δράση αυτού του περιβαλλοντικού προγράμματος που από το 1993 προσφέρεται σε μαθητές ηλικίας από 5-12 ετών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή 7.000 μαθητών και εκπαιδευτικών ετησίως.

«Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων από τους μαθητές συμβάλλει στην καλλιέργεια με βιωματικό τρόπο υπεύθυνων και ενεργών πολιτών που υιοθετούν από νωρίς συμπεριφορές σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος που μαστίζεται από τόσα προβλήματα. Οι μαθητές διδάσκονται πως καμία ενέργεια δεν είναι μικρή, κάθε ενέργεια, όταν συνδυάζεται με αυτές του συνόλου, αποκτά πολλαπλάσια δύναμη.

Γιατί τα παιδιά μπορούν να σώσουν τον πλανήτη», αναφέρουν οι εθελοντές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου