ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεία κι έπαινοι στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

βραβεία-κι-έπαινοι-στο-γυμνάσιο-νέας-α-947009

Στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δύο νέες διακρίσεις μαθητριών του καμαρώνει το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου. Οι μαθήτριες συμμετείχαν στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης «Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ο ξεριζωμός και η προσφυγιά με τη ματιά της ποίησης», που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα». Πρόκειται για έναν επίκαιρο διαγωνισμό αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια (δημόσια και ιδιωτικά) όλης της χώρας με εκατοντάδες συμμετοχές. Την αξιολόγηση των ποιημάτων ανέλαβε και ολοκλήρωσε 5μελής κριτική επιτροπή από εκπαιδευτικούς ειδικευμένους στη λογοτεχνία. Απονεμήθηκαν συνολικά δέκα βραβεία με χρηματικά έπαθλα και 11 έπαινοι με δώρα βιβλία ποίησης.

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, Στυλιανή Λιούπη, απέσπασε το γ΄ βραβείο και η μαθήτρια της Α΄ τάξης, Αικατερίνη Μπέλλου, β΄ έπαινο για το Γυμνάσιο.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, καλύφθηκε από την ΕΡΤ και πλαισιώθηκε με εξαιρετικό καλλιτεχνικό μέρος, αφιερωμένο στην ποίηση, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, η διευθύντρια, κ. Αποστολία Κοτζαγιώτου, και οι υπεύθυνες καθηγήτριες για τη συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό, κ. Καλλιόπη Γουργιώτου και κ. Σταυρούλα Βλαχάβα, εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους και συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες που διακρίθηκαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου