ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκε σώος μέσα από τις φλόγες

βγήκε-σώος-μέσα-από-τις-φλόγες-946923

Λαχτάρησε η οικογένεια 77χρονου που εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι, όταν πήρε φωτιά- Η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και γείτονα αποσόβησε τα χειρότερα

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών, στην περιοχή «Ξηρόκαμπος» στη Νέα Ιωνία, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεχόταν κλήση για φωτιά σε διαμέρισμα με τον 77χρονο ένοικό του να είναι εγκλωβισμένος στις φλόγες που ξεπηδούσαν από το σπίτι.

Ο 77χρονος μόλις συνειδητοποίησε ότι η φωτιά τον περικυκλώνει άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν μόνος του. Η κόρη του και οι εγγονές του απουσίαζαν από το σπίτι.

Τρόμαξε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήταν δύσκολο να μετακινηθεί. Ευτυχώς γείτονας που άκουσε τις φωνές του μπήκε στο σπίτι και τον απομάκρυνε εγκαίρως. Την ίδια ώρα έφτανε στο σημείο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία οχήματα, καθώς επίσης και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι διασώστες μόλις έχουν κατεβάσει από το διαμέρισμα τον 77χρονο, για να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Βόλου

Επικεφαλής της επιχείρησης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Νικόλαος Ιερεμίας.

Ενοικοι άλλων διαμερισμάτων στο ίδιο συγκρότημα, αλλά και περίοικοι από άλλα διαμερίσματα είχαν κατεβεί στον δρόμο ανήσυχοι και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης του διαμερίσματος.

Οι πυροσβέστες περιόρισαν τη φωτιά στο σαλόνι του σπιτιού και παράλληλα κάλεσαν το ΕΚΑΒ, προκειμένου να σπεύσουν στο σημείο διασώστες, όπως και έγινε άμεσα.

Ο 77χρονος φανερά φοβισμένος με τη συνδρομή των διασωστών μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο, για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Η μεταφορά του κρίθηκε σκόπιμη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η περιπέτεια που βίωσε δεν θα επιβαρύνει την ήδη κλονισμένη υγεία του.

Εντρομοι οι δικοί του άνθρωποι, η κόρη και ο γιός του, καθώς και οι εγγονές του, ασθμαίνοντας εγκατέλειψαν τις δουλειές τους, για να βρεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα δίπλα στον δικό τους άνθρωπο.

Ανακουφίστηκαν μόνο όταν οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ τους διαβεβαίωσαν ότι ο άνθρωπός τους βγήκε σώος από το διαμέρισμα.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο 77χρονος κρύωνε και επιχείρησε να ανάψει ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που είχε στο δωμάτιο που καθόταν. Πιθανολογείται ότι προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και έτσι ξέσπασε η φωτιά.

Η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και του γείτονα πάντως αποσόβησε τα χειρότερα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου