ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη της Ασπας Γοσποδίνη στο Νοσοκομείο Βόλου

επίσκεψη-της-ασπας-γοσποδίνη-στο-νοσο-946919

Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου επισκέφτηκε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ασπα Γοσποδίνη. Στην επίσκεψή της συζήτησε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με τα βασικά προβλήματα του νοσοκομείου, και συνάντησε εργαζομένους σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου.

Εκ μέρους της Διοίκησης, παρόντες ήταν ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Ντόκος Ιωάννης, και ο κ. Αποστολίδης Χαρίλαος, Αναπληρωτής Διοικητής. Εκ μέρους του Συλλόγου των εργαζομένων, παρόντες και παρούσες ήταν ο Πρόεδρος κ. Μηνδρινός Κωνσταντίνος, η κα Καρακασίλη Ειρήνη, Αντιπρόεδρος, ο κ. Αναστασίου Λεωνίδας, Μέλος, η κα Τσιώμου Γαρουφαλιά, Μέλος, και η κα Αναγνωστάκη Μαρία εκπρόσωπος στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

Ο εκπρόσωποι των Εργαζομένων έθεσαν τα εξής βασικά ζητήματα:

Υποστελέχωση: Οι ελλείψεις στη στελέχωση του νοσοκομείου είναι σημαντικές. Σήμερα το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, στο νοσοκομείο είναι 428 άτομα, και απαιτείται διπλασιασμός αυτού του ανθρώπινου δυναμικού για την καλή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, σήμερα υπηρετούν 207 ιατροί, αλλά αρκετοί από αυτούς είναι επικουρικοί και δεν έχουν οργανική θέση. Υπάρχει ανάγκη πρόσληψης σε οργανική θέση τουλάχιστον 20 ειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, για τη στελέχωση ιδιαιτέρως του Τομέα Επειγόντων Περιστατικών, της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, και του Γαστρεντερολογικού Τμήματος.

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Σήμερα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά μόνον οι κατηγορίες του νοσηλευτικού προσωπικού ενώ εξαιρούνται οι Διοικητικοί υπάλληλοι και οι τεχνικοί. Μάλιστα υπάρχει μια κλιμάκωση του σχετικού επιδόματος. Οι εργαζόμενοι ζητούν την ένταξη όλου του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, και ενιαίο επίδομα.

Αυξήσεις μισθών και Ένταξη των Νοσηλευτών σε Ειδικό Μισθολόγιο. Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις των μισθών σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνικών, κλπ) σύμφωνα με το λειτούργημα που επιτελούν, τα τυπικά προσόντα τους, τα χρόνια προϋπηρεσίας, και ανάλογα με την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και τον επίσημο πληθωρισμό. Ζητούν αναγνώριση του λειτουργήματος των νοσηλευτών και ένταξη των νοσηλευτών σε Ειδικό Μισθολόγιο.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου παρουσίασε τις προσπάθειές της για την στελέχωση του νοσοκομείου, την ανανέωση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Ωστόσο, συμφώνησε ότι υπάρχουν ελλείψεις στη στελέχωση και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου, αλλά πιστεύει ότι αυτές είναι λιγότερες από όσες καταγράφονται από τον Σύλλογο των εργαζομένων.

Η υποψ. Βουλευτής Άσπα Γοσποδίνη ευχαρίστησε τη Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου για το ανεκτίμητης αξίας έργο που προσφέρει στο συνάνθρωπο, έργο που αναδείχτηκε ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας. Συμφώνησε με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων, και παρουσίασε τις βασικές Προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε ύψος 8-10%:

  • Δημιουργία νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).
  • Δημιουργία Κέντρων Υγείας σε κάθε Δήμο.
  • Νέο Ειδικό Μισθολόγιο ιατρών και αυξήσεις των μισθών τους με βάση το λειτούργημα που επιτελούν, σε ικανοποιητικά επίπεδα ώστε να μην φεύγουν στο εξωτερικό.
  • Ένταξη σε Ειδικό Μισθολόγιο των Νοσηλευτών και αυξήσεις των μισθών τους με βάση το λειτούργημα που επιτελούν, τα τυπικά προσόντα τους, και την προϋπηρεσία.
  • Αυξήσεις των μισθών των διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, και των Μηχανικών των νοσοκομείων, σύμφωνα με το ΑΕΠ της χώρας και τον πληθωρισμό, και στη βάση Συλλογικών Συμβάσεων και διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου