ΤΟΠΙΚΑ

Β. Κατσαρδή: Πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ στον νομό

β-κατσαρδή-πρώτη-δύναμη-ο-συριζα-στον-946456

Η Συντονίστρια του κόμματος μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το πολιτικό πρόταγμα της αναμέτρησης, ενόψει της επίσκεψης του προέδρου στον Βόλο

«Ο νομός μας έχει κάθε συμφέρον να συμβάλλει στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως πρώτη δύναμη στις εκλογές γιατί το πρόγραμμά του οραματίζεται ένα μοντέλο ανάπτυξης για τη Μαγνησία αντάξιο των δυνατοτήτων της», σημειώνει η Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Βανέσσα Κατσαρδή σε σημερινή της συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του προέδρου τουη κόμματος στον Βόλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην πόλη στις 19.00 για να πραγματοποιήσει ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το άγαλμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μαΐου θα απευθυνθεί στον λαό της Μαγνησίας και θα ζητήσει τη δυναμική στήριξη του κόμματος, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα η κ. Κατσαρδή μιλά για το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Μαγνησία.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται αύριο τον Βόλο. Ποιο κατά την εκτίμησή σας είναι το πολιτικό πρόταγμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για τους πολίτες της Μαγνησίας και γιατί να στηρίξουν το κόμμα σας;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ανοιχτή ομιλία στην παραλία του Βόλου αύριο Σάββατο 13 Μαΐου στις 7μμ. Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο πρόεδρος κατατάσσει -και δικαίως- τον Βόλο ως έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της περιοδείας του.

Είναι γεγονός ότι η Μαγνησία έχει μία βαθιά δημοκρατική παράδοση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταγράψει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, από τότε που διεκδικήσαμε να κυβερνήσουμε τη χώρα. Ακόμη και το 2019, στη δημοτική ενότητα του Βόλου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν πρώτο κόμμα.

Ο νομός μας έχει κάθε συμφέρον να συμβάλλει στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως πρώτη δύναμη στις εκλογές γιατί το πρόγραμμά του οραματίζεται ένα μοντέλο ανάπτυξης για τη Μαγνησία αντάξιο των δυνατοτήτων της. Μερικά μόνο παραδείγματα:

*Μία προοδευτική κυβέρνηση θα σταματήσει την επιζήμια για τα συμφέροντα των πολιτών ιδιωτικοποίηση του μοναδικού μεγάλου και κερδοφόρου λιμένα που έχει μείνει σε δημόσιο έλεγχο. Ένας λιμένας γεωστρατηγικής σημασίας που η προοπτική ιδιωτικοποίησής του θα αυξήσει επιπλέον το κόστος χρήσης για τους επιβάτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

*Θα καταστήσει τη Μαγνησία ως κέντρο συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών, επομένως ως στρατηγικό κόμβο της χώρας. Η προκαταρτική μελέτη σκοπιμότητας ξεκίνησε στη διακυβέρνησή μας ενώη κυβέρνηση και ο Καραμανλής πάγωσαν τη μελέτη.

*Δεν θα επιτρέψει ακραία επικίνδυνες «επενδύσεις» στον Παγασητικό κόλπο όπως η εγκατάσταση σταθμού LNG.

*Αντίθετα, θα επενδύσει στις ΑΠΕ, με τον νόμο των ενεργειακών κοινοτήτων, με σχέδιο και όφελος για τους πολλούς και όχι με φαραωνικές επενδύσεις επιζήμιες τελικά για το περιβάλλον και το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας.

*Θα συνεχίσει την πολιτική ενίσχυσης του νοσοκομείου του Βόλου και των ΤΟΜΥ, σύμφωνα με τα δείγματα γραφής που δώσαμε την περίοδο της διακυβέρνησής μας όπου έγιναν 6εκ. ευρώ επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές μόνο για το νοσοκομείο. Το νέο πρόγραμμά μας, προβλέπει αύξηση της χρηματοδότησής στο 7.5% του ΑΕΠ, προσλήψεις και κυρίως ενίσχυση όλων των νησιωτικών δομών υγείας.

*Τα μέτρα ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής, ειδικά της μεταποίησης (και της αγροτικής παραγωγής) και της παραγωγής έντασης γνώσης, θα δώσει προοπτική για τους νέους.

*Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέστησε με τις πολιτικές της για την παιδεία το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το πιο επιτυχημένο υπόδειγμα συμβολής στην ανάπτυξη της περιφέρειάς μας με πάνω από 100εκ. ευρώ τρέχουσες επενδύσεις σε υποδομές, με συμβολή στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις της τάξης εκατομμυρίων ευρώ και με τη ταχύτερη ανάπτυξη στα ερευνητικά αποτελέσματα στη χώρα.

Βρισκόμαστε μιάμιση περίπου εβδομάδα πριν από τις εκλογές της απλής αναλογικής. Θεωρείτε ότι η ψήφος των αναποφάσιστων θα κρίνει την αναμέτρηση; Κι εάν ναι, τι θα κρίνει τη δική τους ψήφο;

Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από τρεις κατηγορίες ψηφοφόρων. Από την ψήφο των αναποφάσιστων, το ποσοστό της αποχής και το ποσοστό των νέων σε ηλικία ψηφοφόρων. Την ψήφο των πρώτων δύο κατηγοριών θα κερδίσει εκείνο το κόμμα που θα μπορέσει να πείσει ότι θα δώσει άμεσα απαντήσεις στα μείζονα ζητήματα όπως η μικρή αγοραστική δύναμη, τα χρέη σε οφειλές και σε δάνεια και η περιορισμένη πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Στη νεολαία θα βαρύνει η οραματική πρόταση για το μέλλον χωρίς αποκλεισμούς οικονομικούς, ταξικούς ή άλλους. Και στις τρείς αυτές κατηγορίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερέχει. Για αυτό και είμαι αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους ψηφοφόρους σας ότι το πρόγραμμα που παρουσιάζεται αφενός είναι υλοποιήσιμο και, αφετέρου, μπορεί να το «αντέξει» τα οικονομικά δεδομένα;

Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο και θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και μετριοπαθές. Μόλις 5, 5δις ευρώ το έτος. Αν σκεφτεί κανείς τις επενδύσεις που έγιναν στο χώρο της υγείας και της παιδείας επί διακυβέρνησής μας και μάλιστα πετυχαίνοντας όλους τους σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους και έχοντας υπερ-πλεόνασμα, δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλλει για το αν βγαίνουν τα νούμερα. Μία κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ένα κόμμα που έχει μηδενικό χρέος στις τράπεζες σίγουρα ξέρει να διαχειρίζεται τα δημοσιονομικά της χώρας πολύ καλύτερα από την παράταξη που αύξησε το χρέος της από 308 σε 430εκ ευρώ σε 4 χρόνια και που χρεοκόπησε τη χώρα το 2009, καθιστώντας την απόλυτα εξαρτημένη από τους δανειστές της.

Τη ρύθμιση των χρεών με 120 δόσεις την είχαμε ξανακάνει και μάλιστα ήδη από το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης. Ο νόμος Κατσέλη με την προστασία της πρώτης κατοικίας επεκτάθηκε σε νόμο Κατσέλη-Σταθάκη επί διακυβέρνησής μας. Οι πολίτες ξέρουν ότι αυτά θα υλοποιηθούν γιατί τα έχουμε ξανακάνει με μεγάλη επιτυχία και με αύξηση της εισροής χρημάτων στα δημόσια ταμεία. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. ο ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ βάσει των δηλώσεων τους είναι αρνητικοί για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνει πρόσκληση και σε αυτές τις πολιτικές δυνάμεις; Πώς μπορεί τελικά να σχηματισθεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας;

Όλα τα κόμματα είναι φυσικό να προσπαθούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να προσπαθούν να αναδείξουν τις διαφορές τους με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι προοδευτικές δυνάμεις όμως, στις 22 Μαΐου, θα αναγκαστούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν τις επιλογές τους. Ευθύνες βαρύτατες για τη χώρα και τη δημοκρατία αλλά και με μεγάλο κόστος για τις ίδιες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ηγείται και προηγείται στις πρωτοβουλίες αυτές και με τη νίκη του κόμματός μας θα αρθούν τα όποια εμπόδια για το σχηματισμό μίας προοδευτικής οραματικής κυβέρνησης στη χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου